Ondanks dat hij niet nieuw is, valt hij toch in de prijzen. De Simplon Pride kreeg dit jaar een Red Dot award voor een aantal vernieuwde features van de fiets.

De Pride viel al eerder in de prijzen bij Red Dot, maar dat was alweer 13 jaar (!) geleden. Het Oostenrijkse merk heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de huidige trends met het nieuwe model, maar ook om te vernieuwen. Zo is het frame alleen geschikt gemaakt voor gebruik met schijfremmen, zijn alle schakel- en remkabels volledig geïntegreerd en hebben ze een eigen geïntegreerd stuur ontworpen. Die is kenmerkend door de ‘gespleten’ stuurpen, maar die kan ook eenvoudig vervangen worden door een traditionele pen. Alles met het oog op aerodynamica en comfort.

Steekassen
Ten behoeve van het comfort zijn de dropouts van de voorvork iets naar achteren gericht. Een andere noviteit zijn de steekassen. De zijn namelijk met één hand in een mum van tijd open te maken waarna je het wiel eruit kan halen. Het bijzondere is ook nog dat de steekas niet verwijderd hoeft te worden, deze wordt bij het uiteinde geblokkeerd. Om het wiel eruit te halen hoef je enkel de hendel ‘open’ te trekken, dan de steekas eruit trekken tot je niet meer verder kan en vervolgens kan het wiel eruit. Voor het terugzetten van het wiel duw je de steekas er terug in, hendel dicht en je bent klaar. Simpel en snel dus. En dat samen met de eigenschappen van de fiets levert je dan ook nog een award op!

Via Simplon