Bradley Wiggins, veel in het nieuws de afgelopen jaren en eigenlijk is het na zijn tour-overwinning en het Olympisch goud in 2012 louter negatief geweest.

Zo ging hij als een ‘oud vrouwtje in een brommobiel’  de berg af in de Giro, ‘Parkeerde‘ hij zijn fiets demonstratief tegen een bergwand en lag hij in de clinch over het kopmanschap in de tour. Als klap op de vuurpijl raakte hij geblesseerd en het lijkt er misschien wel op dat hij weer teruggaat naar de baan. Maar je weet het echter nooit bij hem. Maar dan was er afgelopen week toch positief nieuws. De titel van ‘Sir’ had hij al wel een tijdje, maar sinds afgelopen dinsdag is hij ook officieel geridderd door Hare Majesteit de Koningin van Engeland; Queen Elizabeth. Ervaring met het zitten op de troon had hij al opgedaan bij de Olympische Spelen in Londen, maar eerlijk toegegeven was hij best zenuwachtig om te worden onderscheiden door de Koningin.

Officieel onderscheiden en met een lintje stapt Sir Bradley Wiggins vanaf nu op de fiets. Baan, race of tijdrit-fiets, dat zal de toekomst ons leren.