Skylock | Racefietsblog.nl

Geen genoeg kreeg ik van Chriet Titulaer vroeger. Gadgets die alleen in Japan verkrijgbaar waren of in het Huis van de Toekomst stonden, heerlijk vond ik het. En ondanks (of misschien wel juist door) de baard en het accent geloofde ik helemaal in de wondere toekomst zoals Chriet ‘m voorspelde, volgens mij zou hij de Skylock ook helemaal te gek vinden.

De Skylock is zoals de naam al zegt een slot, maar dan één op zonne-energie. En die stroom heeft ‘ie niet zomaar nodig, want een sleutel ga je niet tegenkomen op dit slot van de toekomst. De Skylock bedien je met je telefoon, handsfree via wifi of bluetooth… hoe Star Trek is dat! En mocht je je telefoon vergeten zijn (ze zijn tegenwoordig wat kleiner dan in de tijd van Chriet) dan kun je nog een code invoeren op het slot zelf. Een uurtje zonlicht schijnt genoeg te zijn voor een week ‘contact’ met je telefoon, zou zelfs in Nederland moeten werken dus. In principe werkt het slot net zoals veel moderne auto’s waarbij het slot reageert als je in de buurt komt. Ook op slot zetten gaat volautomatisch. Mooie extra’s zijn de veiligheidsvoorzieningen zoals diefstaldetectie (via een accelerometer) en crash-detectie die zelfs naar huis kan bellen in geval van een ongluk (net als in E.T. zeg maar…). Tot slot is er ook over nagdacht als je je fiets vrijwillig wilt uitlenen: je kunt een netwerk van ‘vrienden’ aanmaken die het slot ook kunnen openen en je kunt ook nog delen waar je ros geparkeerd staat.

Best een vernuftig ding dus, dat Skylock, volgens de makers ook behoorlijk hufterproof en ook via USB op te laden. Helaas is het op dit moment écht nog een slot van de toekomst, pas vanaf 2015 worden ze verscheept (ook internationaal). Wel mooi dat dit een voorbeeld van een succesvol crowdfund project is, zo zien we innovaties graag van de grond komen! Skylock gaat $159,- kosten en zover wij nu kunnen zien is dat inclusief verzenden. Vooruit bestellen kan dan wel vandaag al.

Skylock | Racefietsblog.nlSkylock | Racefietsblog.nl