Als je de foto’s ziet, lijkt het in eerste instantie een gewone hoody. Maar als je goed kijkt, blijkt het toch een fietsshirt te zijn. Café du Cycliste zet het in de markt als een gravelshirt en heeft het de naam Solenne gegeven.

De gravel-hoody heeft een capuchon en twee zakken aan de voorkant om je handen lekker in te laten hangen. Dit doe je natuurlijk niet tijdens het fietsen, maar wel als je na het fietsen even een koffie aan het drinken bent, om maar iets te noemen. De fit is ook iets minder strak dan je gewend bent bij een fietsshirt. Kortom; het lijkt een echte hoody.

Gravel en casual
Toch is het shirt van stretch stoffen gemaakt met een extra laag waardoor het dus die hoody look krijgt. Op de achterkant zitten drie zakken dus je kan je reservebandje, fietspompje, telefoon etc. etc. gewoon meenemen tijdens je ritjes. Er is ook nog een extra zakje met een ritsje. Zoals je op de foto’s ziet is het duidelijk geen wedstrijdshirt maar lekker over de gravelpaden rijden ziet er zo heel anders uit. Ik heb het shirt nog niet in handen gehad maar qua looks staat hij ook niet verkeerd op een spijkerbroek wat mij betreft. De prijs is € 170,-

Meer info via Café du Cycliste