Net als vorig jaar komt Team Sky tijdens de Tour de France met een speciale editie van hun kledingset. En voor Castelli is het de uitdaging om het thema om te zetten in een mooi design. Door de samenwerking van Castelli en Team Sky met Sky Ocean Rescue proberen ze deze keer aandacht te vragen het probleem dat al het plastic in de oceanen veroorzaakt.

Op het shirt dat door de renners tijdens de teampresentatie wordt gedragen, staat aan de voorkant de naam Sky Ocean Rescue. Op de achterkant is op het voornamelijk witte shirt een orka te zien. De hastag #PassOnPlastic zie je hier en daar terug op het shirt en broek. De broek is trouwens zwart. Het shirt is ontwikkeld met plastic dat uit de zee is gehaald.

En om het geheel kracht bij te zetten gaat Team Sky het eten niet meer in plastic zakjes (polybags) verpakken en dat bespaard het Team tijdens de Tour zo’n 12000 zakjes. Castelli geeft aan dat ze aan het kijken zijn hoe ze de verpakking van de kleding die ook in plastic zakjes worden verpakt, kunnen veranderen, wat een besparing van zo’n 4 miljoen zakjes kan opleveren.

Het shirt wordt binnenkort ook aan consumenten aangeboden in verschillende Castelli verkooppunten. De exacte broek niet maar de normale Team Sky broek zal hier ook mooi bij staan. Als basis voor het shirt voor de consument gebruikt Castelli het Podio Doppio shirt, dat iets meer comfortabel is dan het shirt op onderstaande foto’s en door Castelli is ontworpen voor Team Sky om in te trainen. Het shirt met het design gaat € 80,- kosten.

Meer informatie bij Castelli