Je moet wat doen tegenwoordig om je fiets op te laten vallen in de massa. Een Franse entrepreneur doet dat op zijn eigen manier met het Heroïn project.

Het idee van de entrepreneur, Marc Simoncini, heeft hij samen met een aantal ingenieurs ontwikkeld en het resultaat is de Heroïn racefiets. Bedacht in Frankrijk, gemaakt in Italië, zoals ook op het frame te zien is. Er zullen er maar 349 van gemaakt worden in een aantal standaard maten. Elke fiets zal echter wel afgestemd worden op de berijder waarbij onder andere rekening wordt gehouden met gewicht en rijstijl.

Als je niet goed op zit te letten, kan hij zomaar ongemerkt aan je voorbij gaan deze Heroïn fiets, maar als je goed kijkt is er een aantal speciale dingen aan te ontdekken. Bijna alles is in eigen huis ontworpen en gemaakt. Natuurlijk het frame en de vork, maar ook de hele cockpit. De vorm van het stuur valt op, maar wij zijn vooral gecharmeerd van de stuurpen die ons doet denken aan die van de nieuwe BMC Roadmachine waarbij alle kabels als ook de Di2 unit geïntegreerd zijn. Mooi! De enige kabel die je ziet is van de velgrem. Bij schijfremmen kan je die nog wat mooier wegwerken. Ook de zadelpen komt uit eigen huis. 27,2mm om het comfortabel te houden.

Als je goed kijkt naar het frame zie je veel kleine putjes die je misschien doen denken aan een golfbal. Dat kan kloppen, want het idee komt daar ook vandaan en ze moeten de weerstand door de luchtstroom langs het frame verminderen. Je ziet de putjes dan ook alleen op punten die direct op de wind zitten, zoals het balhoofd en de voorkant van de vorkpoten. Veel keuze in afmontage is er niet. De fiets komt met Shimano Dura-Ace Di2 en een eigen carbon wielset. Die putjes zijn daar ook in verwerkt, iets dat we bij wielen eigenlijk alleen nog zagen bij Zipp.

De naam heeft Simoncini zelf bedacht. Kort gezegd een fiets die zo fijn is dat hij verslavend werkt. Nog iets speciaals aan de fiets is de prijs van 14.500 euro. Je kan hem online bestellen, maar misschien loont het de moeite even langs te gaan bij de showroom in Parijs. Op moment van schrijven is de fiets al enige tijd beschikbaar, maar het lijkt erop dat nog niet alle 349 fietsen verkocht zijn. We hebben hem nog niet in het wild gezien, maar die kans achten we ook vrij klein.

www.heroin-project.com

the-heroin-bike-marc-simoncini-20 the-heroin-bike-marc-simoncini-19 the-heroin-bike-marc-simoncini-18 the-heroin-bike-marc-simoncini-16 the-heroin-bike-marc-simoncini-12 the-heroin-bike-marc-simoncini-15