Hij is misschien niet heel bekend in ‘ons’ wielerwereldje, maar daarbuiten was Dave Mirra wél een bekende naam. Dit jaar overleed hij en ter ere van hem wordt er een gouden Specialized Shiv verloot.

Mooie fiets, maar wat heeft hij met Dave Mirra te maken? Die link is in eerste instantie ook niet helemaal logisch. Dave Mirra heeft naam gemaakt bij de X-Games in de VS, en dan vooral met BMX. Daarnaast was hij niet heel vies van andere actiesporten en heeft hij ook nog een tijd rally gereden. In de laatste jaren van zijn leven is hij opvallend genoeg zich meer met triathlon bezig gaan houden om fit te blijven. De fiets die verloot wordt, is voor Ben Bostrom gemaakt voor tijdens het Ironman Wereldkampioenschap. Bostrom en Mirra hebben veel samen getraind om zelf mee te doen aan het WK Ironman in Kona Hawaii 2015, maar hadden zich toen net niet gekwalificeerd. In 2016 lukte Bostrom dat wel en reed hij dus op deze fiets ter ere van Mirra en zo is het cirkeltje weer rond.

Het gaat om een 2017 Specialized S-Works Shiv Tri Custom. Alleen het frameset kost al een slordige € 4.499,- en daar is dan nog niets ‘custom’ aan. Met de setup als deze komt de fiets op ruim € 11.000,-. Dan heb je wel SRAM eTap en Roval CLX 64 wielen erop zitten.

Meedingen naar de fiets kan op mirrabostromspecializedr2rraffle en dat kan tot 1 februari 2017.

Specialized-Shiv-Mirra-1 Specialized-Shiv-Mirra-2 Specialized-Shiv-Mirra-3