Op zoek naar schoenen die perfect bij je voeten passen? Rocket7 maakt ze helemaal op maat, en dat kan je thuis doen.

Ze zijn niet de eerste en de enige die wielerschoenen op maat maken, maar je ziet ze wel wat vaker voorbij komen op tv. En dat is te danken aan Greg van Avermaet. Het lijkt ook niet een simpel opgedrongen sponsordeal te zijn, want als we Rocket7 moeten geloven veranderen GVA’s voeten met de seizoenen en is zijn rechtervoet iets groter dan zijn linker. Kennelijk bieden de Rocket7 schoenen meer dan prima uitkomst als we kijken naar de resultaten van Van Avermaet.

Rocket7 is gevestigd in Kansas, in de VS. Nu kan je daar naartoe vliegen om een mal te laten maken van je voeten, maar Rocket7 heeft daar een veel betere en bovenal goedkopere oplossing voor: Zodra je de aanbetaling voor een paar custom schoenen hebt gedaan wordt er binnen twee dagen een kit bij je thuis bezorgd waarmee je zelf een mal van je voeten kan maken. De kit bevat alles om ervoor te zorgen dat ze in Kansas een schoen voor je kunnen maken. Ze leveren een sok mee die je na natmaken om je voet doet. Na zorgvuldig masseren wordt deze hard en vormt hiermee een perfecte mal van je voeten. Je leveren drie sokken mee, dus je hebt nog een reserve. Daarnaast is het heel belangrijk een nauwkeurige omtrek van je voeten mee te leveren. Hoe je de mal en de omtrek moet maken wordt allemaal duidelijk uitgelegd in een video. Hierbij is het wel verstandig iemand anders het te laten doen. Maar dat lijkt ons een prima deal als je daarmee een retourtje Kansas kan besparen.

Alles is verder naar wens. Denk daarbij aan de kleur en je naam, waar de gaatjes voor je schoenplaatjes moeten komen, Boa of veters. De 100% maatwerkschoenen, de Full Custom, is de meest luxe, je kan ook voor de Modified of Stock modellen kiezen. Bij de Modified krijg je wel nog een kit voor het voetbed terwijl je ze bij de Stock alleen om de omtrek van je voet vragen. Als je dat goed doet weet je in ieder geval wel dat je altijd de juiste maat krijgt.

Maatwerk kost geld, dat weten we allemaal. Wil je de schoenen van Van Avermaet met de Boa’s, de Full Custom, dan kost je dat $ 1.450,-, omgerekend dus ruim € 1.200,-. Die kan je met een extra $ 400,- nog iets lichter maken met hun Ultralite Carbon. Vergeet dan ook de $ 150,- verzendkosten niet. Voor de Modified schoenen betaal je overigens $ 795,- en voor de Stock $ 549,-. En ondanks dat ze mogelijkheid bieden om zelf de mal te kunnen maken reizen ze regelmatig rond om de mal te kunnen maken. Mocht je het overwegen, 6 tot 10 december zijn ze in Heerenveen (ze hebben ook al schoenen voor Sven Kramer gemaakt). Voor meer info kan je beste even contact opnemen via Rocket7.