Met het dalen van de temperatuur en de vallende bladeren lijkt het wegseizoen nu toch echt afgelopen. Het einde van het wegseizoen betekent het begin van het baanseizoen. Lekker warm en overdekt rondjes rijden op de houten ondergrond van de wielerbaan. Wel op een fiets zonder rem en zonder versnellingen. En dat vraagt om specifiek materiaal.

Allez Track frameset
Het Specialized frameset dat geschikt is om mee op de baan te rijden is de Allez Track. Niet te verwarren/vergelijken met de Specialized Allez Sprint. Eerder schreven we al over het limited Allez Sprint frameset dat is gebaseerd op het Track frame waar team Specialized – Rocket Espresso mee rijdt. Het Allez Track frame waar dit team op rijdt is nu ook beschikbaar voor de consument en kost € 1199,-. (zie foto helemaal onderaan)

Naast de team uitvoering is er ook een frameset in de kleurstelling Gloss Prismatic White/Blaak Rainbow/Clean. Overwegend wit met logo’s waar je alle kleuren van de regenboog in terug ziet. Dit kan je mooi zien op de onderstaande foto’s. Qua prijs en eigenschappen is dit hetzelfde frame als de eerdergenoemde team uitvoering.

Het frame is van E5 aluminium en de buizen zijn met behulp van Smartweld gelast. Een speciale techniek, waarmee er een frame kan worden gecreëerd met hogere stijfheid. De lasnaden van het aluminium zijn anders gepositioneerd, waardoor er minder materiaal nodig is voor een stijf maar comfortabel frame. Daarbij betekent minder materiaal ook minder gewicht. Zowel de zadelpen als de voorvork zijn de S-Works carbon uitvoeringen.

Track specifiek
Een aantal eigenschappen aan dit frame maken het specifiek voor op de baan. Zo zijn er geen nokjes of gaatjes voor interne kabelgeleiding en is de geometrie anders. Grootste verschil zijn de horizontale drop-outs, waaraan je goed kan zien dat het om een specifiek baan-frame gaat. De frames zijn vanaf nu beschikbaar. De voorraad is trouwens beperkt.

Meer info via Specialized.