Specialized heeft een special edition programma met de toepasselijke naam: ‘Specialized Edition’. De speciale edities kunnen gaan over overwinningen van hun rijders, of door mooie samenwerking met partners of gewoon doordat de ontwerpers van Specialized lekker creatieve ideeën hebben.

Elke Specialized Edition zal eenmalig in een gelimiteerde oplage worden geproduceerd. In de praktijk betekent dit dat er van ieder model wereldwijd slechts 200-400 fietsen of framesets op de markt zullen komen. Het Specialized Edition model krijgt aluminium Specialized Edition badge met daarop het unieke nummer. Ook krijg je er een echtheidscertificaat bij. Daarnaast zijn de ontwerpen altijd net even anders, of hebben ze speciaal spuitwerk.

In de loop van het jaar zullen er verschillende nieuwe Specialized Editions worden gepresenteerd. Twee modellen hebben ze bij Specialized al aangekondigd, meerdere volgen hoogst waarschijnlijk.

De S-Works Tarmac Nibali. Dit wordt een frameset die geinspireerd is op de bijnaam van Nibali: “De Shark”. Deze krijgt een oplage van 300. Daarnaast is er de S-Works Amira Specialized-Luluemon met als inspiratie het Dames Pro Tour team (o.a. Ellen van Dijk fietst in dit team). Deze special Edition voor Dames zal ook een frameset worden met een oplage van 170 stuks.

Enkele foto’s:

     

 

Via Specialized

Gerelateerd