Bij Specialized hebben ze weer het jaarlijkse Retailer Event waar je de nieuwe collectie kan zien en ook testen. Dit jaar wordt het weer gehouden in ‘s-Heerenberg, waar het kantoor van Specialized Europe staat. Er was weer genoeg te zien en ook te rijden. Wij liepen afgelopen dinsdag door de showroom en over het terrein. Hieronder een fotoverslag.

Allereerst de nieuwe Tarmac. Ik reed een kort rondje met de S-Works Dura Ace versie. Vooral opvallen doet de versnelling wanneer je even op de trappers gaat staan. Je gaat echt vooruit! We zijn benieuwd hoe hij zich houdt in een langere review. Oh, voor de disc liefhebbers is er trouwens officieel nog geen nieuws. We hebben geruchten gehoord dat er wellicht een Tarmac disc dit voorjaar 2018 gaat komen.

De S-Works Tarmac Dura Ace Di2

De nieuwe Allez is vooral voor de beginnende fietser bedoeld. Deze versie heeft dan ook een adviesprijs van € 1.299,- Laat je niet misleiden door de grijs/roze kleur. Dit is toch echt een herenmodel. De Allez is er trouwens al vanaf € 779,-

Specialized Allez Elite 105

De Ruby hieronder ziet er wel erg gaaf uit. De kleur is grijs/paars maar dat wordt pas goed duidelijk in het zonlicht. Comfort is voor deze damesfiets het belangrijkste uitgangspunt.

Specialized Ruby Comp Ultegra

De Venge is er nu ook met een “normale” cockpit zodat het iets makkelijker is voor jezelf (of de fietsenmaker op de hoek) om een stuur te wisselen of om een en ander af te stellen. De ViAS cockpit is nog wel te verkrijgen en zit standaard op de S-Works modellen. Hij lijkt van de zijkant zwart, maar in het zonlicht is hij groen en af en toe ook paars. Erg mooie lak!

Specialized Venge Pro Disc Dura Ace

Bijzonder kleurtje van een andere Venge die er ook stond

De Diverge is de gravelracer van Specialized. Deze ziet er met het enkele voorblad erg strak uit. De fiets heeft ook de demping onder de stuurpen net als de Roubaix en de Ruby.

Specialized Diverge Expert SRAM Force 1

De Sequoia is de echte trekkingfiets.

De Specialized Sequoia Expert SRAM Rival

Onderstaande schoenen zijn in eerste instantie geschikt als spinningschoenen voor dames, maar je kan er best ook een rondje buiten mee fietsen.

Specialized Remix damesschoenen

De S-Works 6 schoenen zijn niet veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar deze gave kleur is er wel bijgekomen.

S-Works 6 schoenen

Bij de Torch 2.0 schoenen valt vooral de reflecterende versie op. Hieronder een foto zonder en met flits. Deze schoen gaat meedoen in het middensegment. De adviesprijs is € 159,- De schoen ziet er netjes rank uit, heeft een Boa-sluiting en heeft wel wat weg van de S-Works 6 die net even ranker is.

Specialized Torch 2.0

Van het Power zadel is er nu ook een Elaston versie. Deze heeft iets meer demping en bedoelt voor diegene die een te hard zadel niet zo lekker vindt. Het is een soort van bubbeltjesschuim dat je bijvoorbeeld ook terugvindt in de zolen van sommige Adidas sneakers (als je het ziet dan herken je het wel).

Power Pro Elaston

Bij Specialized is er nu ook de mogelijkheid om custom kleding bestellen.

 Dit is maar een greep uit de hele 2018 collectie. Aanstaande zondag ben jij welkom in ‘s-Heerenberg om zelf te komen kijken en fietsen.

Gerelateerd