Altijd leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is op twee wielen. Dit keer iets dat je misschien weleens gezien hebt met motoren die driftend door de bochten gaan op een ovale, zanderige baan. Dat kan ook op de fiets! Iets kortere baan, maar ze gaan nog steeds hard door bocht door.

Het is een discipline die niet of in ieder geval niet veel beoefend wordt in Nederland en België, maar Cycle Speedway doen ze wel veel aan de andere kant van het Kanaal. Het is maar een korte baan van nog geen 100 meter lengte waar ze overheen fietsen. Omdat er twee rechte stukken in zitten krijg je dus ook twee behoorlijk scherpe bochten. Daar kan het verschil gemaakt worden. Pak je die snel en kort dan kan je zo een paar meter pakken op je tegenstanders. De bochten zijn echter zo scherp en het oppervlak zo glad, dat je ze niet al trappend kan pakken. Eén voet aan de grond en grip houden is het devies. En zodra het kan weer zo hard mogelijk trappen. En natuurlijk hebben ze ook hun regels. Zo mag de fiets geen remmen en versnellingen hebben. En daar is natuurlijk ook een speciale fiets voor. Kort om snel door de bocht te kunnen en natuurlijk noppen voor de grip.

Niet iets dat je makkelijk ergens anders kan oefenen, dan op een Speedway zelf. De foto’s geven een mooi beeld van een club in Engeland waar ’s avonds getraind wordt. De video’s laten zien hoe het er in een wedstrijd aan toe kan gaan.

 

Via Tracko. Alle foto’s van Vernor & photo

tumblr_oelku6hTZL1rsetwro2_1280 tumblr_oelku6hTZL1rsetwro4_1280 tumblr_oelku6hTZL1rsetwro6_1280 tumblr_oelku6hTZL1rsetwro9_1280 tumblr_oelku6hTZL1rsetwro7_1280