We kregen er tijdens een bliksembezoek aan Italië al even een voorproefje van te zien, maar nu is het dan ook officieel: de Peter Sagan Collection van Sportful.

Het kon eigenlijk ook niet uitblijven dat een renner van zijn caliber en dito marketingmachine om hem heen een eigen collectie zou krijgen. Maar vrees niet, het lijkt in niets op de producten die hij in zijn fanshop heeft. Als je het niet weet zou je het misschien niet eens als Sagan herkennen.

Het gaat om vier sets bestaande uit jersey en bibshorts met accessoires als een windvest, sokken, petjes en handschoenen. Alle sets hebben een eigen ontwerp, maar hebben ook overeenkomsten. Twee sets hebben een oranje balk over de borst en drie sterren die zijn gewonnen WK’s vertegenwoordigen. Jersey en bibs zijn gebaseerd op de Bodyfit lijn van Sportful. Een lijn die heel nauw om het lichaam sluit, maar toch comfortabel zit. Een prestatie-gerichte lijn dus.

Wat verder ook nog op de kleding staat, op de buik, is de tekst “tourminator”. Nu weten we allemaal waar het vandaan komt, maar het is toch niet een bijnaam die nog veel gebruikt wordt dachten wij. Dat hadden ze ook wel achterwege mogen laten wat ons betreft, het voegt niet wat toe aan het geheel, vinden wij althans.

Tijdens de korte preview kregen we nog maar twee sets te zien, maar uiteindelijk zijn het er dus vier geworden. Met name de sets met de oranje details vinden wij mooi, maar misschien komt dat ook door de zeer gesoigneerde renner die duidelijk wat meer zonuren genoten heeft dan wij de laatste tijd.

De prijzen van de jerseys zijn € 79,90, de bibshorts € 99,90. Die zijn daarmee overigens niet duurder dan de reguliere Bodyfit Team items. Het Bodyfit WS windvest, in oranje of grijs, kost € 119,90. De handschoenen, sokken en pet kosten resp. € 34,90, € 25,90 en € 19,90.

Terwijl het ontwerp tamelijk ingetogen is, is het alles behalve saai. Lichtgrijs, zwart en oranje worden niet vaak gecombineerd bij wielerkleding, maar gaan dus wel heel goed samen.
Peter Sagan was zelf ook aanwezig, al ging het meer om hemzelf dan om de kleding. Niet erg, het was de dag na het WK. Voor de gelegenheid was Daniel Oss ook uitgenodigd, al heeft niets met de kleding te maken gehad. Wel gezellig, zoals je ziet.

Naast wielerkleding is er ook een aantal t-shirts te koop. Heel Sagan, en die zouden dan juist wel weer beter in zijn fanshop passen dan de rest…