Vorig seizoen stond het veldrijden voor velen in het teken van het afscheid van Sven Nys. Een film, een documentaire en een heus afscheidsfeest waren onderdeel van zijn laatste seizoen. Velen gaven aan dat de cross zonder Nys niet meer interessant zou zijn. Ik denk dat de heren van der Poel en van Aert er wel voor gezorgd hebben dat dit gelukkig niet aan de orde is. De aandacht voor de sport is nog steeds populair, zowel in Belgie als ver daarbuiten.

Dat het populair is blijkt ook uit de nieuwe serie die vanaf 9 januari te zien zal zijn bij Sporza. Maandags om 21:30 uur kan je de komende periode kijken naar de serie ‘Kroonprinsen’. Hierbij worden vier toppers uit het veldrijden gevolgd in hun dagelijkse bezigheden. Vier jonge gasten die eigenlijk nog maar net komen kijken, maar als zoveel voor de sport hebben betekend en wier namen niet weg te denken zijn uit de cyclocross. Het gaat hierbij om de huidige wereldkampioen Wout van Aert en de ex-wereldkampioen Mathieu van der Poel. De derde renner is er een die afgelopen seizoen veel ere-plaatsen bij elkaar heeft gereden, maar net te kort komt om de twee eerder genoemde mannen te kunnen volgen; Laurens Sweeck. Last but not least is wereldkampioen bij de beloften, Eli Iserbyt.

Op de site van Sporza staan al de nodige previews (helaas geen youtube-link om ze hier te plaatsten, wel nog een kleine intro gevonden.) waarbij je kan zien dat de jongens niet alleen gevolgd worden, maar ook zichzelf filmen. En dit gaat echt niet alleen om het crossen of het trainen. We krijgen een kijkje achter de schermen van het leven van de crossers. We leren ze op een andere manier kennen en het schijnt dat de combinatie Mathieu van der Poel en een playstation niet altijd een goede is…

Kroonprinsen, vanaf maandag 9 januari om 21:30 uur op Sporza