Na een niet zo succesvolle start is SRAM nu terug met een vernieuwde versie van hun Red 22 Hydro shifter. Zoek de verschillen!

Achteraf gezien was de eerste release van hun hydraulische remmen voor de Red groep natuurlijk veel te vroeg op de markt gezet. Dergelijke ontwerpfouten wil je er natuurlijk zelf bij het testen uit kunnen halen nog vóór het op de markt komt. First time right. Zoals iedereen weet heeft het niet zo mogen zijn, heeft SRAM het materiaal terug moeten roepen en hebben ze de afgelopen maanden hard gewerkt om het te verbeteren. Het grote probleem in eerste instantie was het slecht functioneren bij lage temperaturen. Dat lijken ze nu verholpen te hebben, en meer.

De Red 22 HydroR Lever MY15, zoals het volmondig heet, heeft als belangrijkste verbeteringen meegekregen;

  • Nieuw ontwerp van de hendel; het herontwerp van de schakelhendel moet de grip verbeteren en voor meer comfort zorgen om uiteindelijk natuurlijk de controle te kunnen verbeteren. Ook intern zijn er een aantal aanpassingen geweest waardoor het geheel lichter is en kabels beter geleid worden.
  • Nieuw ontwerp van de bleed port; De interface is vereenvoudigd waardoor het ontluchten van de remmen makkelijker moet zijn.
  • Nieuwe master cilinder zuiger; In het hart van remmen bevindt zich de master cilinder zuiger. De zuiger is zeer intensief getest om met name het functioneren bij zeer hoge temperaturen te kunnen waarborgen. Hier zat met name het initiële probleem van het functioneren, bleek na onderzoek, en daarvoor hebben ze nu dus een geheel nieuwe zuiger ontwikkeld.
  • Nieuwe veer voor de remmen; Slechts een klein onderdeel, maar kennelijk heel belangrijk voor het goed functioneren van de hydraulische remmen, met name bij wisselende temperaturen en omstandigheden.
  • Nieuwe shifter ‘peddel’; het typische SRAM schakelhendeltje is iets kleiner geworden, is daardoor lichter en makkelijker te bedienen met handschoenen aan.  Dit eigenlijk ook de enige optische verandering aan de hendel.

http://youtu.be/lBCnDR4Blic

SRAM Red 22 HydroR MY15 lever | Racefietsblog.nlSRAM Red 22 HydroR MY15 lever | Racefietsblog.nlSRAM Red 22 HydroR MY15 lever | Racefietsblog.nlSRAM Red 22 HydroR MY15 lever | Racefietsblog.nl

Bronnen; SRAM.com en artscyclery.com

Gerelateerd

Tags: