Adam Eldridge is een framebouwer uit Ohio (USA) en een vakman als het aankomt op het maken van stalen frames en fietsen. Sinds 2009 is Eldridge verantwoordelijk voor opvallende en eigenzinnige stalen frames. Geen massaproduct of dertien in een dozijn in zijn werkplaats. Eldridge houdt ervan om ‘buiten de lijntjes te kleuren’. Zo ook met de Custom Tripe Triangle fiets. Leuk feitje is dat zijn werkplaats in de stad Columbus staat en dat hij zijn frames vervaardigd uit de stalen Columbus buizen (die overigens uit Italië komen).

Triple Triangle is afgeleid van de drie driehoeken die in dit frame zijn verwerkt. Het ontwerp doet mij denken aan de oldschool GT fietsen, waarbij er eveneens een driehoek te vinden was tussen de bovenbuis en zadelbuis. De eigenaar van deze fiets, Melvin, werd geinspireerd door zijn eigen Ferrari F12tdf edition. Dit heeft geresulteerd in deze knalgele Stanridge Triple Triangle. De link met de Tour de France komt terug op de achterbrug, waar met rode letters de afkorting ‘TDF’ zichtbaar is.

Een geel frame dus, met een zwarte zitbuis. De bovenbuis en achterbrug zijn zo gemaakt dat het lijkt alsof ze om de zitbuis zijn geschoven. Een soort lugs die rondom de buis zijn bevestigd. Dit is een van de details die door Eldridge is aangebracht in het frame. Een ander opvallend gedeelte is het bottom bracket en de ruimte achter het balhoofd. Hier is extra materiaal toegevoegd waardoor het frame nog een stukje stijver wordt. Net als de zwarte zitbuis, is ook de binnenkant van de voorvork zwart. Zowel aan de binnenkant van de voorvork, als op de onderbuis van het frame, staat het logo van Stanridge. Het logo is eveneens eigenzinnig te noemen dankzij de sierlijke letters. De achterrem van de fiets is onder het bottom bracket geplaatst.

Naast de details in het frame, zijn ook de overige onderdelen niet zoals je ze dagelijks tegenkomt. De wielen bestaan uit een set Enve 3.4 SES velgen die gespaakt zijn om een zilveren Phil Wood naaf. Daarnaast hebben de wielen een custom paintjob gekregen waardoor ze beter bij de fiets en de custom groep passen. Een Campagnolo Super Record groep waarvan de crank en remhendels zijn voorzien van grijs en paarse details. Om de fiets compleet te maken is deze afgemonteerd met een Berk carbon zadel, Enve stuurpen en Enve SES Aerobar. Laatste details aan deze fiets zijn de speedplay pedalen die mooi matchen met de kleur van het frame.

 

Via Cycle Project Store

Gerelateerd