Start to Race

Stel je fietst al een paar jaar. De tochten worden steeds langer, Strava behoort tot je vaste ritueel en ook een berg in het buitenland staat wel eens op je kalender. Dan ben misschien toe aan een volgende stap: wedstrijd rijden! Maar hoe, en waar zijn vragen die meteen de hoek om komen kijken. Als je niet bij een club of vereniging fiets kan het allemaal wat ingewikkeld lijken. Licenties, klasses, leeftijdscategorieën, er lijkt nogal wat bij te komen kijken. En als eenling een clubhonk binnenstappen is ook niet iets wat iedereen zomaar even doet.

De initiatiefnemers van Start to Race misten ook zo’n opstapje bij hun eigen club en dus zetten ze het zelf op. Het idee: ambitieuze toerders veilig op weg helpen met hun eerste stappen richting wedstrijdfietsen. Van fietser tot wielrenner noemen ze het. In een drietal clinics (avonden van zo’n 1,5 uur) leer je op een afgesloten parcours in Amsterdam Noord (voorlopig de enige locatie, maar er zijn plannen om ook op andere plekken in Nederland clinics te organiseren) bochten aansnijden, rijden in een peloton en rijd je je eerste (geneutraliseerde) wedstrijdje.

Win een instapclinic!
Racefietsblog gaat in september zelf meedoen aan de Instapclinic en we mogen één van onze lezers meenemen. Het is in dit geval natuurlijk wel praktisch als je in Amsterdam of in de buurt woont. De clinics worden op woensdagavond gegeven bij A.R.C. Ulysses en beginnen om 18.00 uur. Mocht je daarna helemaal de smaak te pakken hebben dan kun je misschien wel meteen door met een Vervolgtraining.

Laat in de commentaren weten waarom jij klaar bent voor de volgende stap in je wielercarrière en wie weet fietst jij in september met Racefietsblog mee tijdens de Start to Race clinics! Succes! Je hebt de komende drie dagen (tot donderdag 18.00 uur) de tijd om een originele reden te verzinnen!

UPDATE: Winnaar is geworden: Rick Muusers! Gefeliciteerd. Eens kijken of je 4 ronden kan fietsen zonder bidons naar je hoofd.

start.to.race.02start.to.race.01start.to.race.03