Net als veel Duitse racefietsmerken komen we ook Stevens regelmatig tegen op de weg. Een goede prijs/kwaliteit verhouding doet het altijd goed natuurlijk. Hun paradepaardjes voor de weg en het veld, resp. de Comet en de Super Prestige zijn vernieuwd. Het frame van de Comet is helemaal opnieuw ontworpen.

Stevens’ Comet stond al te boek als een lichte racemachine. De Comet SL bijvoorbeeld, compleet op 4,9kg! Ja, dat kost heel wat en daar zitten geen standaard onderdelen op, maar het kan. Het 2016 frame kwam 800 gram bij maat 58 en dat is nog altijd erg weinig. Daar hebben ze voor 2017 toch weer 30 gram vanaf weten te halen met de Comet 2.0. Maar ook hebben ze de stijfheid bij het bottombracket en balhoofd weten te verhogen en hebben ze bij de achtervork 10% meer flex weten te realiseren ten behoeve van het comfort.

Net als de andere Stevens modellen voor 2017 kan de Comet banden aan tot 28mm. Opvallend is de remkabel die onder de bovenbuis loopt en dus niet binnendoor gaat. Stevens geeft aan dat dit ten behoeve van het servicen is (makkelijker) en gewicht bespaard, al is het maar een paar gram. We vinden de prijs eigenlijk nog veel opvallender. Die is namelijk gezakt! Een frameset kost nu namelijk 1.999 euro en dat is 300 euro minder dan het model van vorig jaar. Ook zal er een schijfremuitvoering van de Comet 2.0 komen in 2017 die net 50 gram zwaarder zal zijn dat velgremuitvoering.

 

STEVENS-Comet-02

De winnende fiets van Mathieu van der Poel heeft ook een update gekregen al zijn die niet zo ingrijpend als bij de racefietsen. Nieuw zijn de QR12 steekassen en de toepassing van Flat Mount remmen. Naast de standaard 160mm kan er ook gekozen worden voor 140 of 180mm rotors. Ook de aluminium variant, de Vapor, krijgt deze updates mee en krijgt dezelfde voorvork als de Super Prestige. Alle alu modellen krijgen overigens ook bevestigingspunten voor spatborden en bagagerekken zodat je ze niet alleen voor de veldrijden, maar ook voor andere doeleinden in kan zetten. Prijzen van de cyclocrossmodellen hebben we helaas nog niet. We weten wel dat ze een nieuwe instapcrosser introduceren. De Tabor met Tiagra zal 999 euro gaan kosten. Wat nog wel leuk is om te vermelden is dat ze voor de jeugd de nieuwe Junior CX uit zullen brengen met 24″ wielen in maat 38, V-brakes en Shimano Sora groep.

STEVENS-Super-Prestige-01

STEVENS-Super-Prestige-02

meer info op stevensbikes.de

Gerelateerd

  • Stefan Kooiman

    Ik ben benieuwd naar de nieuwe aspin van Stevens!

  • Gajewski davy

    Mooie knappe fiets de eerste de hele bovenste die van Stevens trekt op mijne fiets ! ! ! !