Komende zondag is het weer tijd voor Parijs – Roubaix. De wedstrijd waar het materiaal flink wat klappen te verduren krijgt. Veel ploegen passen hier de fietsen op aan. Andere tandwiel verhoudingen, andere banden en verschillende manieren van demping worden toegepast. Stevens, de fietsleverancier van Wout van Aert, vond dit kennelijk niet voldoende en heeft voor hem een custom frame gespoten.

Het type fiets is de Stevens Xenon, waar ze ook de overige wedstrijden van het seizoen op rijden. Geen specifieke geometrie voor op de kasseien dus. Wout van Aert werd afgelopen week door Stevens verrast met een frame dat geheel in stijl van Parijs – Roubaix is gespoten. Een aantal mooie details die de moraal, die er ongetwijfeld toch al is, naar een hoger plan zal tillen. De basiskleur van het frame is zwart en de merknaam staat, net als het type frame, in het wit afgebeeld. Op de zitbuis van het frame is met blauwe letters de naam van Wout van Aert te zien en de seatstays geven je een duidelijke boodschap mee: “Go hard or go home!”.

Kasseien
Mooiste details aan de fiets zijn de afgebeelde kasseien op het frame. Deze zijn goed zichtbaar rondom het balhoofd en de bovenkant van de voorvork, maar ook op de achterbrug en rondom de zadelpen klem staan er kasseien afgebeeld. Naast deze kasseien heeft het frame op de bovenbuis alle kasseistroken vermeld. Zo weet van Aert exact op welk moment een kasseistrook komt en hoelang deze is. Daar waar andere renners vaak met tape en stickers in de weer zijn, heeft van Aert al deze info op zijn frame staan. Laatste opvallende detail aan deze fiets is de afbeelding van zijn hoofd op het balhoofd. Persoonlijk vind ik dit een beetje ‘too much’ en hadden ze de afbeelding van de kasseien wel wat mogen uitbreiden.

Zoals gezegd geen speciaal Roubaix – frame, maar wel een aantal aanpassingen aan de fiets zelf. Zo rijdt van Aert met een extra remmetje bovenop het stuur. Volgens de specificaties passen er banden met een maximale breedte van 28 mm in het frame en ik ga er dan ook vanuit dat deze komende zondag door van Aert gebruikt zullen worden. Na zijn sterke optreden in Vlaanderen, waarin hij heeft aangetoond dat hij de lengte van de koers aan kan, ben ik erg benieuwd hoe hij het met z’n cross-skilss op de kasseien doet!

Gerelateerd