Wat een eenvoudig wielershirt met strepen er toch stijlvol uit kan zien. Ja oké, dat is smaak, en volgens mijn smaak klopt de vorige stelling. Ik stap namelijk regelmatig op de racefiets in mijn nette sokken van Tommy, Burlington, Boss… noem maar op. Dit overigens tot afgrijzen van mijn fietsmaten, maar genoeg hierover. Deze post gaat over de wielershirts van La Passione.

Italiaans
In de buurt van het Gardameer in Italie zit La Passione. Ze verkopen al een tijdje wielerkleding en de Stripes serie viel mij op. Het shirt is gemaakt van drie verschillende Italiaanse stoffen. De achterkant is 78% Polyester en 22% Elastaan, de zijkanten zijn van 83% Polyester en 17% Elastaan en de rest van het shirt is van 85% Polyester en 15% Elastaan. (Elastaan is trouwens onder de merknaam Lycra beter bekend bij velen). De mouwen zijn iets langer dan je van veel andere shirts gewend bent. Verder heeft het shirt een rits over de hele lengte van het shirt en drie achterzakken. Het is een echt zomershirt.

De prijs voor de shirts is € 78,- en voor de liefhebber hebben ze er ook bijpassende sokken bij voor € 12,-. Als ik dan zelf moet kiezen tussen de verschillende kleuren dan zou ik voor de wit/blauwe of de wit/grijze gaan. In ieder geval niet voor de serenity/witte (die licht blauwe), want die vind ik toch wel een stuk minder. Tja… eindigen we toch weer met smaken.

meer info op La Passione

 

BewarenBewaren

Gerelateerd