Ondanks dat elk merk wel een aërodynamische racefiets heeft, komt het Duitse Storck nu met een aërodynamisch model; de Aernario voor 2013.

Storck, die bekend staat om haar degelijke, kwalitatief zeer goede en stijve racefietsen, heeft de Aernario niet zo heel opvallend aerodynamisch vormgegeven. Je moet zelfs even kijken of het wel om een aerodynamisch model gaat. Vaak kan je aan het balhoofd het beste zien dat er stroomlijn in zit. Bij de Storck hebben ze vooral geprobeerd niet in te leveren op stijfheid. En daar zijn ze altijd wel goed in, vaak nog iets te goed als je alleen maar criteriums fietst.

Het frame heeft een stevige verkoopprijs van € 3499,- Wil je de racefiets afgemonteerd hebben met bijvoorbeeld Campagnolo Athena EPS met Ksyrium Equipe dan ben je bijna € 6000,- kwijt. De fiets ziet er strak uit! Wel jammer dat de batterij van het electronisch schakelen zo pontificaal als een blok op je frame geplakt zit. Esthetisch niet helemaal lekker.

En even heel wat anders, en het lijkt wel tegen dovemansoren gericht: “Storck, doe eens iets aan de look en feel van jullie website… Zal de verkoop alleen maar ten goede komen!”

Via Storck