Je hoeft niet zo heel lang na te denken over de Strade Bianche Achterhoek om erachter te komen dat het waarschijnlijk een toertocht is als de Strade Bianche (veel onverhard) maar dan in de Achterhoek. En dat klopt! Dus in plaats van de Italiaanse sfeer moet je het doen met de sfeer van de Achterhoek.

De tocht wordt voor het eerst dit jaar georganiseerd en op 1 oktober is het dan zover. Er wordt gestart in Lochem en dan heb je keus uit drie verschillende afstanden. 135 km, 82 km en 55 km zijn de opties. Bij de langste route zijn de twee kortere routes samengevoegd. Je mag er met je racefiets meedoen, maar ook met je gravelbike, cyclocrosser, mtb of zelfs met een hybride, maar de gravelbike heeft natuurlijk de voorkeur omdat er zoveel mogelijk onverhard (zeker de helft) wordt gereden.

Kanjers voor Kanjers
Er zit ook een goed doel aan de tocht gekoppeld. De opbrengst gaat namelijk naar Kanjers voor Kanjers. De reden hiervoor is dat renner Gijs Verdick, vorig jaar plotseling overleden na een hartaanval, ook Achterhoeker was en onder andere voor het Kanjer voor Kanjers team heeft gekoerst. De tocht wordt georganiseerd door LWC de Paaschberg Lochem, waar Gijs ook lid van was.

Er kunnen maximaal 500 deelnemers meedoen aan de Strade Bianche van de Achterhoek. De kosten voor de 82 en de 135 km zijn € 17,50 en de 55 km kost € 14,00. Als je lid bent van de NTFU dan krijg je korting. Dus wil je lekker eens een rondje in de Achterhoek rijden, dan kan je voor meer informatie hier terecht.

Tags: