Het was al even mogelijk om routes te maken, maar nu kan je ze ook in de Strava-app zelf gebruiken!

Als je inlogt met je Strava-account op de website is het even zoeken, maar via je Dashboard heb je de optie My Routes. Daar schreven we in augustus al over,  de Route Builder is echter nog steeds in beta status. Je kan hierin zelf routes maken, maar je kan ook je geregistreerde ritten omzetten naar zo’n route en vervolgens bewerken. De opgeslagen routes kon je vervolgens gebruiken met bijvoorbeeld je Garmin.

Leuke toevoeging is nu dat je die routes ook in je app kan gebruiken.  In de app ga je naar Meer rechts onderaan waar je optie Routes ziet staan. Als je routes hebt gemaakt zie je daar staan. Als je route hebt gekozen, kan hem gebruiken en zie je een kaart met de route en volgt het jouw positie. Best handig! Zelf stippel ik de route die ik ga fietsen altijd van te voren uit, in mijn hoofd weliswaar. Maar als het om wat onbekender terrein gaat is er altijd wel een punt waar je niet meer welke kant je nou op moest. Dan kan het makkelijk zijn om je huidige positie te kunnen zien t.o.v. de route die je wilde rijden. Leuk om bij de hand te hebben dus in eerste instantie, ik zal niet met de telefoon op het stuur gaan rijden om de route te volgen. Ook als je de route niet continu aan hebt staan, maar de GPS wel, dan zal de batterij nog steeds snel leeg gaan.

Volgens Strava zou ook de optie “Route Back to Start” beschikbaar moeten zijn. Zo kan je snel vanuit elk positie de snelste route naar huis vinden. Ik kon de functie alleen niet vinden in de iPhone versie raargenoeg. Maar gelukkig kan je daarvoor natuurlijk ook het ‘oude’ en vertrouwde Google Maps of iets dergelijks inschakelen.

Gebruikten jullie de routes op Strava al en ga je ze nu ook op je telefoon gebruiken?

Strava.RoutesStrava.Routes2

Tags: