Strava Insights; Amsterdam vs London

Ze hebben het eigenlijk over alle fietsers in Amsterdam waar ze data van hebben, maar wij refereren liever aan alle fietsers in Nederland. Mede dankzij die heerlijk vlakke polderweggetjes natuurlijk, maar die ’titel’ nemen ze ons mooi niet af!

Strava Insights biedt een mooi kijkje in de immense hoeveelheid data die Strava de afgelopen jaren verzameld heeft. Ok, het gaat alleen om fietsers die hun ritten registreren met Strava. Fietsers die een andere tool gebruiken of hun ritten überhaupt niet registeren worden dus niet meegeteld. Desondanks hebben ze van over de hele wereld bergen met data die ze nu toegankelijk en inzichtelijk maken.

Je kan niet alles inzien, het gaat voor nu over voorgeselecteerde data van een aantal grote steden. Amsterdam zit daar ook bij en mag de hoogste gemiddelde snelheid opeisen. London gaat aan kop als actiefste stad met ruim 7 miljoen activiteiten. Amsterdam komt niet in de buurt met 2,7 miljoen activiteiten, maar vergeet niet dat Londen ongeveer 10x zoveel inwoners heeft. Wat betreft hoogtemeters komen we er natuurlijk bekaaid af. Barcelona scoort daar het hoogst in, met gemiddeld 771 hoogtemeters per rit. Jaloersmakend! Ze geven ook inzicht in het woon-werk verkeer en wanneer de meeste ritten plaatsvinden. In Sydney zitten bijvoorbeeld de meeste vroege vogels terwijl in Amsterdam tussen 11.00 en 15.00 de meeste ritten gemaakt worden van alle steden.

Opvallend is Berlijn. Daar wordt óf heel weinig gefietst óf ze maken nauwelijks gebruik van Strava. We denken het laatste. Het verschil in aantal ritten is een factor 10 in vergelijk met Amsterdam, terwijl er 4x zoveel mensen wonen. Leuk feitje dat boven kwam drijven; de meest actieve dag voor de Amsterdamse fietsers; 10 mei. Moederdag! Er zaten toen bijna 3x zoveel mensen op de fiets als het dagelijks gemiddelde. De vraag is natuurlijk of dat dan de moeders of de vaders waren…

We zijn benieuwd; gebruiken jullie Strava voor al je ritten? Of wat anders? En doen jullie bijvoorbeeld ook je woon-werk verkeer op de fiets? (En zijn jullie al lid van onze eigen Strava Club?)

Strava-Insight----Ritten-per-stad  Strava-Insights---Amsterdam-vs-Berlijn  Strava-Insights---Commute  Strava-Insights---Drukste-dag

De data is gemeten over de afgelopen 12 maanden.

 

 

 

Tags: