Als je bij lagere temperaturen toch lekker wilt blijven fietsen, maakt de koude wind het je soms lastig er van te genieten. Daar kan je jezelf tegen wapenen, de warme en winddichte kledingstukken zullen maar bij weinig renners ontbreken. Iets wat heel logisch is om te gebruiken als je niet op de fiets zit is juist weer minder logisch óp de fiets; een sjaal. Nu verwachten we ook niet dat je meteen met een dikke wollen sjaal van 2 meter lang om je nek gewikkeld op de fiets stapt, maar het kan ook anders. Leg je het op tafel dan denk je dat het een muts is, maar het is open aan beide kanten. Het is een sjaaltje, maar met de uieinden aan elkaar genaaid eigenlijk. Je trek hem over je hoofd en draagt hem – hoog – om je nek en hals en evt kin of neus om te beschermen tegen de kou.

Het idee is niet nieuw, maar bij Superleggero noemen ze het een snood. Zij maken het van kasjmier en merinowol waardoor het niet alleen heerlijk zacht is maar ook winddicht, ademend en warm. Je kan hem dus over je neus trekken en toch goed en makkelijk blijven ademen. Of je dat prettig vind is een tweede, maar als de wind echt gemeen koud is kan het erg prettig zijn, stellen we ons zo voor.

Je kan de snood combineren met een bijpassende beanie voor op je hoofd en ze komen in verschillende samenstellingen in materiaal, afhankelijk van de omstandigheden waarbij je het wil gebruiken. Naast de snoods en beanies hebben ze ook zijden sjaaltjes (schijnt warm te zijn tijdens de winter en koel tijdens de zomer) en tassen die onmiskenbaar iets met fietsen te maken hebben.

Allemaal bij Superleggero.com

Superleggero

Superleggero-2015 superleggero_zero_snood_roubaix superleggero_leggera_grimpeur_silk_cycling_scarf_a_pois Superleggero-LEGGERA_WHITE_01_DSC_0011 superleggero_zero_jaune_nice_1933_snood_detail R0016563 aerodinamica_superleggero_musette_madame_criterium

Gerelateerd