Steeds meer vrouwen stappen op de fiets. Iets wat wij uiteraard van harte toejuichen. De laatste jaren merk je dat veel merken hierin meegaan met vrouwenlijnen. Zowel in de fiets-, als wielerkledingindustrie ontstaan er eigen lijnen. Echter zijn dit vaak de ’traditionele’ en bekende merken die al jaren in de fietsindustrie actief zijn.

Susy doet het anders! In 2016 is het merk Susy Cyclewear gelanceerd vanaf eigen bodem. Gewoon, vanaf de Veluwe de wielerwereld in. Suzan, de eigenaresse, werkte zelf jarenlang in de modebranche, waardoor ze veel kennis heeft opgedaan van stoffen en kleding. Sinds 2015 is ze verknocht aan de racefiets en al fietsend kwam die combinatie bij elkaar. Met het idee om een nieuwe, stijlvolle kledinglijn te ontwikkelen voor dames maar wel met een twist. Niet meer de traditionele wielerkleding zoals we gewend zijn, maar iets meer hippere collecties zoals je al veel ziet bij hardlopen en yoga.

De kleding van Susy is exclusief voor vrouwen en het is duidelijk dat yoga en hardloopkleding een inspiratiebron zijn geweest. De collectie is nog niet heel erg uitgebreid, maar daar wordt wel aan gewerkt. Voor nu zijn er wielershirts, wielerbroeken, sokken en petjes. De kleuren die zijn gebruikt zijn groen, blauw en roze of een combinatie ervan. En op de een of andere manier passen ze allemaal erg goed bij elkaar.

Wielershirts
Als wielershirts zijn er drie verschillende modellen. Een mouwloos shirt dat in de kleur lichtblauw of roze te verkrijgen is. Twee grote zakken op de rug en een kleiner zakje dat met een rits gesloten kan worden. Het materiaal is 60% polyester, 29% polyamide, 11% elastaan en de prijs is €94,95.

Dan is er een shirt in de kleur blauw/groen dat een spray patroon heeft. Van een afstandje lijkt het een beetje gemêleerde stof. Als je dan goed kijkt zie je dat het shirt geen rits heeft aan de voorkant maar wel drie achterzakken. De mouwen zijn iets langer dan je normaal ziet, maar deze eindigd nog wel net boven je elleboog. Dit shirt is gemaakt van 82% polyester, 18% elastaan en de prijs is € 119,95.

En tot slot is er nog het shirt dat weer anders is dan de rest door de driekwart mouwen. De stof voor dit shirt is 80% polyamide, 20% elastaan en de stof is iets lichter dan de andere twee shirts . Dit shirt kost € 139,95 euro en is er in twee kleuren navy felroze of navy blauw. Allemaal net even anders.

Broeken
Geen bibshorts (komt wellicht in de toekomst wel verandering in) maar elk shirt heeft ook een bijpassende fietsbroek. In alle fietsbroeken zit een zeem van Eleastic Interface en die maken voor zoveel verschillende merken zemen. Ook voor Susy dus. Ook weer anders is een ritsje aan de achterkant van de broeken waar je je sleutel of iets dergelijks in kwijt kan. De groene spray versie is er in een driekwart maat. Verder heeft Susy nog een lange spinningbroek (stof ademt extra) en een lange fietsbroek die bij de navy felroze en navy blauwe shirts passen. De prijs ligt tussen de € 89,95 en de € 129,95.

Meer info via Susy Cyclewear

Leuk om te zien dat het ook anders kan. En omdat we de spray set het mooiste vonden, mogen wij een set hiervan weggeven.

WINACTIE
We mogen 1 set bestaande uit een Susy jersey en een Susy driekwart fietsbroek in de spray kleur zeeblauw/groen weggeven! Geef hieronder aan waarom jij deze net-even-andere-damesset zo graag wil hebben, misschien win jij dan! Zaterdag 22 juli na 12:00 uur trekken we de winnaar.