Een fiets aan de muur in je woonkamer hebben we al vaker gezien. Dat doe je natuurlijk alleen met je mooie racefiets en met een mooie “hanger”.  Nu heeft Tacx een nieuwe hanger: de Gem Bikebracket. Hier kan je dus je mooie racefiets mee ophangen. Alleen vind ik de grijs/zwarte “hangers” niet mooi of design (terwijl Tacx ze wel zo noemt) genoeg om in de woonkamer te hangen. Omdat er groot Tacx op staat helpt dan ook niet echt.

Dus dan zouden ze toch in de fietsschuur komen te hangen. En omdat daar meerdere fietsen moeten komen te hangen en de ruimte wat beperkt is, wordt het toch een hangsysteem waarbij de fietsen verticaal komen te hangen ipv horizontaal met deze “hangers”. Dat scheelt namelijk aanzienlijk meer ruimte voor wanneer je meerdere fietsen wil ophangen.

Dus dan blijft de liefhebber met weinig fietsen of iemand met een hele grote lege muur in de schuur over om daar met deze “hangers” de fietsen op te hangen. De Bikebracket heeft wel rubberen inlegstukjes waardoor je frame niet beschadigd.

De prijs is € 34,95 en je monteert ze met schroeven in de muur.

Meer info bij Tacx

tacx-fietshanger2