Voor de Olympische baanselectie heeft Koga een gelimiteerde versie gepresenteerd van de Koga Kimera Premium. Voor het ontwerp hebben ze de Japanse tattoo-artiest Magu ingeschakeld. Magu werkt sinds 2016 in Nederland en heeft een indrukwekkende lijst met tatoeages op zijn naam staan. Maar deze keer geen tattoo maar een ontwerp voor een racefiets.

Als je je afvraagt wat er model heeft gestaan voor het ontwerp; een Komainu. Dit zijn die leeuwachtige beelden die je in Japan regelmatig tegenkomt ter bescherming van schrijnen. Wil je meer weten over schrijnen, dan mag je even googelen, want dit is geen schrijnenblog :-). Magu ging met het idee aan de slag en het is erg mooi om te zien hoe het ontwerp proces langzaam tot een definitief resultaat komt. Daarna was het nog een uitdaging om de vlakke tekening over de rondingen van het frame te krijgen, zodat het van alle kanten er goed uitziet. Het resultaat is de Koga Kimera Premium met het design van Magu en ook duidelijke verwijzingen naar de baanselectie met de kleur oranje die hier en daar terug komt. De fietsen zijn afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2. De banden zijn trouwens de Vredestein Fortezza DuraLite 25 mm.

Je gaat de fiets niet heel veel in het wild terugzien want er worden om precies te zijn 15 stuks van gemaakt en die gaan naar de KNWU-baanselectie. Dus onder andere Kirsten Wild, Jeffrey Hoogland en Elis Ligtlee zul je erop kunnen zien trainen.

Meer info via Koga

   

Meer info over Magu en over Project Tokyo

Gerelateerd