Een bericht over auto’s op Racefietsblog.nl, het moet niet gekker worden! Vorig jaar ging Team Sky over van Jaguar naar Ford en dat bevalt kennelijk goed.

Want ze zijn een nieuwe 2-jarige samenwerking aangegaan. Vorig jaar hadden we nog maar een paar leuke suggesties gedaan zodat de Fords niet helemaal in de schaduw zouden komen te staan van de Jaguar’s, maar raar- en jammergenoeg heeft Ford daar geen gehoor aan gegeven. Terwijl zo’n Ford Raptor het best goed zou doen als koersauto denken wij (al hou je wat minder ruimte over de weg).

Nieuw in het wagenpark van Team Sky is de Focus RS. We weten dat ze bij Sky hard kunnen fietsen, maar of je daar nou de 350pk van de RS voor nodig hebt om ze bij te houden? Het is in ieder geval genoeg. De RS heeft niet meer het kenmerkende zwart met de blauwe streep, maar is helemaal wit, zoals de teamjersey van renners tijdens de Tour.

De auto zal voornamelijk voor de tijdrit in Düsseldorf ingezet worden en als verkenningsauto voor de rest van de Tour. De Sport Directors van Team Sky zullen nog steeds in de bekende station blijven rijden. De Focus RS is overigens wel aangepast. Zo zijn de Recaro stoelen normaal zo gemaakt dat je stevig op je plek blijft in de bochten, maar ze zijn zo aangepast dat men snel in en uit de auto kan tijdens de race. Maar ook om 350 kg extra gewicht mee te kunnen zoals een aangepast fietsenrek, reserve fietsen en wielen, drinkflessen, gereedschappen en een koelbox.

BewarenBewaren

Gerelateerd

  • Bas

    Qua “race” past een Focus RS natuurlijk een stuk beter dan een Raptor ;). Die laatste is dan weer mooi voor een stel downhillbikes rondom skipistes…