Het fietsen is even voorbij, het nieuwe seizoen komt eraan en daarmee ook de nieuwe ontwerpen voor de teamkleding en -fietsen. Team Sky laat vandaag hun nieuwe outfit zien.

Geen spectaculair nieuw design, maar wel net even anders. Vorig jaar begonnen ze met ingang van de samenwerking met Castelli in het zwart, komend jaar zullen ze in het wit rijden. Het nieuwe is er echter wel een klein beetje vanaf, want tijdens de Tour reed het team ook al in het wit. Dit nieuwe design heeft echter een grote lichtblauwe band over de borst. Kenmerkend Sky. Onder het logo zie je de ‘data streepjes’, zoals zij ze noemen. Die zitten ook op de rug. De streepjes op de rug representeren de overwinningen van het team in de periode 2010 tot 2016, de streepjes op de borst die van 2017. De lengte en kleur van de streepjes geeft aan om wat voor race het ging.

De jersey is dan wit geworden, maar de broek blijft gelukkig wel zwart. Altijd goed en mooi, vinden wij althans. Wout Poels staat er in ieder geval goed op in zijn nieuwe pak, hopelijk gaan we hem weer veel gaan zien komend jaar, evenals aanwinst Dylan van Baarle die overkomt van Cannondale-Drapac. Eén Nederlander, Danny van Poppel, vertrekt naar Lotto-Jumbo.

Gerelateerd