Het Giant-Alpecin team van 2016 gaat in 2017 verder onder de naam Team Sunweb. Een nieuwe sponsor en naam dus en daar hoort natuurlijk ook een andere outfit en materiaal bij, wat de kleuren betreft althans.

Sunweb is de nieuwe hoofdsponsor van het team, dat is de grootste verandering. Verder zijn de sponsors veelal hetzelfde gebleven: Giant blijft sponsor van de fietsen, Shimano van de wielen en groep, Etxeondo van de kleding en Vittoria blijft het team van banden voorzien. En dit nog naast een hele rits andere sponsoren uiteraard. Het tenue lijkt duidelijk anders, maar als je dan vorig jaar ernaast zet, zijn de overeenkomsten eigenlijk best groot. Vorig jaar was het overwegend zwart, dit jaar is er meer wit. De twee strepen over het midden zijn gebleven welke het “Keep Challenging” motto van het team representeert.

Bij de fietsen zijn de modellen hetzelfde, maar de kleuren anders. Het blauw van vorig jaar heeft plaatsgemaakt voor Sunweb-rood. Leuk is trouwens dat de dames- (voorheen Liv-Plantur) en developmentploeg met dezelfde naam, tenue en fietskleuren zullen gaan rijden. Wel zo herkenbaar.

Wat betreft de renners is er ook het een en ander veranderd. Zo zijn onder meer Michael Matthews, Wilco Kelderman en Ellen van Dijk de teams komen versterken.

Gerelateerd

Tags: