De ietwat ouderen onder kunnen zich vast nog wel de ouderwetse snelheidsmeters voor op je fiets herinneren. Heel erg groot, met een wieltje dat meedraaide alsware het een dynamo en dan gaf een wijzer, net als bij auto’s, de snelheid aan. Niks digitaal.

Tegenwoordig is dit bijna allemaal digitaal en dat was voor Omata de reden om weer terug te grijpen naar analoog. Nou ja, niet helemaal zoals vroeger. Op Kickstarter is het project gestart voor een analoge GPS fietscomputer. Heel gaaf vormgegeven en met een echt wijzertje dat de snelheid aangeeft. Daarnaast geeft het ook je afstand, je stijging en de tijd weer. Hij is verkrijgbaar, als er genoeg geld wordt opgehaald (maar dat lijkt me geen probleem nu de tussenstand al op ruim $134000 staat) in het wit of in het zwart.

Het aflezen is gaat wat minder nauwkeurig dan bij een digitale fietscomputer, maar door de GPS houdt hij wel alles nauwkeurig bij. Hij kan connecten met Bluetooth 4.0 en ANT+. Via USB-c laad je hem op en connect je hem met je computer. De batterij moet ruim 24 uur meegaan en hij weegt 72 gram, de mount weegt 25 gram. Hij is er in kilometers en mijlen. En dan de prijs?

Voor $ 499,- krijg je een Classic Edition van de Omata ONE, zoals hij gaat heten (de verkoopprijs na de Kickstarter actie ligt op $ 500,-). De Limited Editions zijn al vergeven.

Via Kickstarter kan je het project “Backen”

omata-onefietscomputer2 omata-one-fietscomputer2 omata-one-fietscomputer3 omata-one-fietscomputer

 

Gerelateerd

  • Bas

    Dit soort dingen zijn écht gaaf. Wonderlijk, hoe een (in principe) kansloos product (want álles is digitaal tegenwoordig) toch zo’n belangstelling krijgt. En terecht. Waarom? Ergens is er altijd een latente behoefte om ‘terug naar de goed oude tijd’ te gaan. Voorwaarde is dan wel dat een product er heel erg goed uitziet. En dat doet deze Omata. Bijzonder mooi! Als de prijs een kwart was had ik er ook 1 gekocht. Maar bij zoiets bijzonders/tegendraads hóórt ook gewoon een bijzondere prijs…