Met het regenachtige weer zijn veel fietsers binnen aan het fietsen. Thuis op de hometrainer of in een sportschool of trainingscentrum. Bij dat laatste heb je iets meer een stok achter de deur omdat je daar vaak mee kan doen met zogenaamde spinningklasjes.

Het leuke is daarbij dat je vaak training krijgt op wattage, cadans en hartslag. Zo zijn de liefhebbers er binnenkort weer klaar voor wanneer het weer wat zonniger wordt.

Bij de opening van het nieuwe trainingscentrum van Wattbike in Amsterdam liet een groepje sporters waaronder baanrenner Teun Mulder even zien hoe je binnen fietst. Even kort infietsen en dan 200 meter volle bak vanuit stilstand. Ruim 1600 Watt trapte hij vorige zondag even weg in Amsterdam.

Dus mocht je ook klaar willen zijn voor de lente, dan kan je nog meedoen met de klaarstoomcursus bij Wattbike. En als je dan toch aan het trainen bent, probeer dan ook even 1600+ Watt weg te trappen met zo’n cadans als Teun in onderstaande video! Waarschijnlijk krijg je het gevoel (ik wel) dat je toch nog iets harder moet trainen. (Teun Mulder trapt met zijn echte trainingen zo’n 2000+ Watt, mocht je 1600 Watt toch halen).

Laat maar even weten hoeveel Watt jullie eruit geperst krijgen?