Als je in het vroege voorjaar nog een week goed wil trainen zijn Mallorca, Gran Canaria en meer van dat soort bestemmingen de eerste die op de lijst staan. Niet minder dan terecht, het weer is goed en je kan er prachtig fietsen. Maar waarom niet naar Thailand?

Ok, eerlijk is eerlijk, het is van een iets andere categorie dan een weekje Mallorca, maar als je het naast een trainingskamp ook als een fietsvakantie kan zien, wordt het misschien interessanter. HiRoads organiseert naast een aantal bestemmingen in Europa ook een fietsvakantie naar Thailand aan het einde van januari. Die duurt twee weken en dat is ook wel verstandig als je zo’n 12 uur moet vliegen om er te komen. Marcel de Waard van HiRoads kwam op het idee om naar Thailand te gaan dankzij een verslag van Cyclingtips waarbij twee fietsers een mooie, maar loodzware tocht (met bagage) hebben gemaakt door het noorden van Thailand, langs de grens met Myanmar. De interesse van Marcel was gewekt en hij organiseert nu elk jaar met HiRoads een twee-weekse reis naar dat gebied.

Wij weten niet meteen zo goed wat we ons moeten voorstellen bij het fietsen door Thailand, maar als we het reisschema doornemen zien we al snel dat het wat betreft fietsuitdaging niet onder hoeft te doen voor de betere fietsgebieden in Europa. Op dag twee van het programma staat bijvoorbeeld de Samoeng Loop. Met 93 km niet meteen heel lang, maar wel 1.440 hoogtemeters. En niet onbelangrijk is dat er overal heel goed asfalt blijkt te liggen. Enerzijds fietst dat lekker, maar ook in het kader van veiligheid een belangrijk gegeven. En toch ook belangrijk is dat er blijkbaar veel koffiegelegenheden te vinden zijn! Ook voor de overige dagen van de reis lijken het mooie en uitdagende routes te zijn, op dag 10 bijvoorbeeld, met 126 km en 3.022 hoogtemeters. De hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon, ligt ook in dat gebied. Volgens Strava een klim van 39 km (!) waarin je 2.253 hoogtemeters overbrugt met gemiddeld 6%. Prima training!

De reis, inclusief vluchten en hotels, kost € 1.795,-. Veel geld en niet een bedrag dat je normaliter aan een trainingsweekje op Mallorca uitgeeft, maar wij vinden het voor een twee-weekse fietsvakantie in Thailand waarbij alles geregeld is eigenlijk best een mooie prijs. En dan die benen waarmee je daarna thuis komt! Wij gaan alvast aan ons Thais werken.

Alle info is te vinden bij HiRoads.

 

Gerelateerd