I *hartje* IPod shuffle

Ik ben gek op mijn roze iPod Shuffle! Ik kan niet zonder! Ik vind het bijna een ‘sport’ om er de beste beats  op te verzamelen zodat ik zo hard mogelijk kan fietsen, want fietsen zonder mijn mp3 is als een appeltaart zonder slagroom; niet voor te stellen dus!!  Zodra ik de muziek hoor gaat het fietsen als vanzelf! Als ik bij aanvang erachter kom dat mijn batterij op is, ga ik rustig wat later om ‘m eerst even op te laden, want zonder Tiesto, David Guetta of ja, ja mijn zwak; lekkere jaren 70 discomuziek, kan ik niet starten.

Maar nou hoorde ik laatst dat in Duitsland  de mp3-speler op de fiets strafbaar is.  Ook in Nederland doemt dit onderwerp regelmatig op omdat uit onderzoek blijkt dat het risico op een ongeluk naar schatting 30% hoger ligt voor fietsers die gezellig naar muziek luisteren. Kijk en dat vind ik nou een zwak argument, naar schatting; dat zegt mij niets. Als fietsende mp3-gek kan ik wel beamen dat je niet alles even goed meekrijgt, maar als je slechthorend bent is de situatie toch hetzelfde en dan mag je toch ook gewoon de fiets op, wat is het verschil zou ik bijna willen zeggen? Gewoon een kwestie van extra goed uitkijken!

Ik moet er dus niet aan denken dat er zo dadelijk een dag komt dat ik mijn maatje thuis moet laten en helemaal alleen mijn fiets op moet. Misschien dat ik dan moet kijken naar andere mogelijkheden, iets zonder dopjes in mijn oren…maar goed dat zal betekenen dat iedereen mee kan genieten van mijn muziek en sommige liedjes houd ik toch echt liever voor mezelf, zoals ‘I will survive’ van Gloria Gaynor, ik denk dat de meeste dames dat wel zullen begrijpen. Nee, ik denk dat dat ook geen optie is. Ach zolang het kan geniet ik van elke noot die door mijn shuffle galmt. En als de boetes niet zo absurd hoog worden als onnodig claxonneren of niet stoppen voor een zebrapad, dan moet ik nog maar eens afwegen hoeveel het me waard is.

Xxxx Juist!

Tags: