Het duurt niet lang meer of het is weer zo ver: De Olympische Spelen. De woorden hebben bijna iets magisch…

Ook wielrennen staat weer op het programma, super! Je kunt zelfs de wegwedstrijden en de tijdrit voor mannen en vrouwen gratis bezoeken in Londen…helaas kan ik dan niet, maar gelukkig is er voor mij altijd een plekje vrij voor mijn tv. Nog geheel in de stemming kunnen we direct daarna overschakelen naar de Paralympics, hoewel, die jubelstemming vasthouden blijkt iedere keer weer bijna ondoenlijk. Schandalig vond ik de ontdekking dat terwijl we onze ogen vierkant konden kijken naar de Olympische Spelen 2008, er tijdens de Paralympics in datzelfde jaar er door het NOS slechts een half uurtje per dag vanaf kon. Zal dat dit jaar eindelijk eens anders zijn?

Het onderdeel wielrennen bestaat ook hierbij uit weg- en baanwielrennen. De Wielrenners mogen gebruik maken van een gewone racefiets, een driewieler, tandem of een vastframe-handbike. Dat ligt natuurlijk aan de handicap. Ik heb heel veel, misschien wel extra veel, bewondering voor deze topsporters.  Zoals Joleen Hakker, blind op haar 12e  door een medische complicatie na een operatie van een tumor op haar oogzenuw of  Laura de Vaan, posttraumatische dystrofie op haar 16e na een val van de trap waardoor ze in het dagelijks leven onafscheidelijk van een rolstoel is. Al deze sporters zetten zulke goede prestaties neer met het wielrennen…die mogen toch wel iets meer in de picture komen te staan?!

Ik ga in ieder geval het onderdeel wielrennen op de Paralympics op de voet volgen en ik hoop veel mensen met mij. Anno 2012 verwacht ik, misschien een beetje naïef, dat deze sporters eens flink in de spotlight gezet worden!

Xxxx Juist!