Gisteren ging ie van start: De Tour de France. Na zo’n teleurstellend EK voetbal natuurlijk extra leuk, want de Tour stelt nooit teleur, mij tenminste niet! 

Wel teleurgesteld was de gemeente Utrecht, want ook dit jaar pisten ze naast de pot wat betreft de start van de Tour. De Belgische stad Luik was hen voor. Wat naar mijn idee een veel te veilige keuze was; Luik haalde dat voorrecht in 2004 ook al binnen. Doe eens verfrissend anders zou ik zeggen maar waarschijnlijk dat de organisatoren er anders over dachten. Waarom hebben we toch de neiging om bij hetzelfde te blijven als iets ons goed bevalt? Dodelijk voor onze creatieve geest.

Ook teleurgesteld was Duitsland,die na afgelopen seizoen stopt met het live uitzenden van de Tour. Dit alles om de vele dopingperikelen van de renners; Alberto Contador was daarbij de druppel. Puur uit eigenbelang kan ik zeggen: ‘Gelukkig laat onze Nederlandse televisie zich daardoor niet afschrikken en gaat ook in de televisiewereld het gedoogbeleid van Nederland gelden. Het gaat immers toch om de sportieve renners?!’  Want eigenlijk vind ik het jammer dat Nederland nooit ergens iets van vindt, bijna principeloos. Nu komt het me alleen wel heel goed uit, geen onderwerp om principieel te worden. De komende weken staat mijn TV weer op Nederland 1 afgesteld en gelukkig hoef ik me ook de komende jaren nog geen zorgen te gaan maken om het ontbreken van de Tour op de TV.

En dan de grote vraag die iedereen bezig houdt; wie gaat er winnen? Ik durf er geen antwoord op te geven want ik heb het werkelijk elk jaar weer verkeerd. Maar de komende weken zit ik weer voor de buis gekluisterd, zwaai ik trots met mijn Rabobankpas rond, puur om het idee…en hoop ik tegelijkertijd dat Johny Hoogerland dit jaar in het zadel mag blijven zitten. Nee, geen teleurstellingen voor mij wat betreft de Tour, en wie er ook mag winnen, dit worden een paar topweken!

Xxxx Juist!

Gerelateerd