Hoorden we eerder dit jaar al dat Kai Reus zijn wielrennersfiets inruilt voor de schaats…om te gaan marathonschaatsen, Michael Boogerd moet gedacht hebben: ‘dat kan ik ook!’ en doet er nog een schepje bovenop door te gaan kunstschaatsen.

En al zijn er natuurlijk overeenkomsten tussen het fietsen en schaatsen, zoals het pakje dat even strak mag zitten, ik zie toch vooral ook problemen. Ik vraag mij af of iemand met zo’n mooie carrière zichzelf publiekelijk zo voor schut moet zetten? Want zeg nou eerlijk, wie ziet Michael Boogerd sierlijke pirouetten maken? Ook zullen we in zijn kür vast geen liften zien, want hoe moet hij dat met zijn kleine gestalte ooit voor elkaar krijgen?

Nou heeft Boogerd geluk, want ik heb gelezen dat mannen met krullen minder serieus genomen worden. Misschien dat wij deze carrièremove daarom ook maar niet al te serieus moeten nemen. Boogerd is ook niet de eerste oud-wielrenner die deelneemt aan dit programma. Leontien van Moorsel en Jeroen Blijlevens gingen hem al voor, dus oud-wielrenners doen het vast goed bij het publiek. Helaas is gebleken dat ook zij het niet al te best deden op de schaats.

Hopelijk heeft Boogerd meer geluk, aan zijn fanatisme zal het in ieder geval niet liggen…

xxx Juist

Tags: