Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat Philippe Gilbert de Tour de France van 2018 moest verlaten na een valpartij in een ravijn. Hij reed de etappe uit, maar bleek later een gebroken knieschijf te hebben waardoor hij daags nadien alsnog de strijd moest staken. Vanaf dat moment hebben twee sportmarketingbedrijven de handen ineengeslagen met als gevolg een mini-docu over ‘The Life of Phil’.

The Comeback
Niet toevallig dat het eerste deel deze titel heeft gekregen. Na zijn revalidatie is hij weer volop gaan trainen om nog dit seizoen in actie te kunnen komen. In de GP Isbergues keerde hij terug in het peloton. Een koers in Noord-Frankrijk van de UCI Europe Tour. Niet het hoogste niveau maar wel een sterk deelnemersveld. Onder toeziend oog van zijn ouders wist Gilbert deze comeback te vieren met de overwinning.

De eerste aflevering van de mini-docu is te vinden op de website van The Life of Phil. Na het invullen van je naam en e-mail adres kan je de eerste aflevering bekijken. Deze duurt nog geen zeven minuten. Er zullen nog één of meer mini-docu’s volgen maar hoeveel precies is ons niet bekend. De eerste is in elk geval interessant met unieke beelden en interviews van en met Gilbert.