Het is het jaar van de uurrecords en ook Thomas Dekker gaat ervoor dit jaar. Woensdag 25 februari zal hij op 2.000 meter hoogte in Aguascalientes, Mexico pogen het nog verse record van Rohan Dennis te verbreken. Een ‘tough cookie’, want Dennis ging als eerste over de 52km grens heen. Dekker moet dus flink aan de bak, maar dat zal hij zichzelf waarschijnlijk maar al te goed realiseren. Hij zit dit seizoen helaas zonder team, maar dat geeft hem wel de gelegenheid om zich volledig op dit avontuur te kunnen storten. Hij krijgt hierbij ondermeer de support van eigen bodem, van Koga. Hun geschiedenis laat zien dat ze goed zijn in het maken van fietsen voor bijzondere prestaties, en ook de TeeTeeTrack waar Thomas op gaat rijden lijkt gemaakt om records te breken.

Bijzonderheden aan de fiets zijn er ook. Op het eerste gezicht natuurlijk al het ‘Evil Spiderman’ design over het balhoofd en dat ook terug komt op de helm en het Bioracer snelpak van Thomas. Verder zijn naam en de locatie, als ook de hashtag #uurrecord en zijn Twitter handle @thomasdekker. Op de ‘K’ van Koga op de schuine buis en op de voorvork staat ook klein ‘Andale!’ wat zoveel betekent als ‘Hup!’. Hopelijk helpt het hem!

Het is onduidelijk of het event ook live te volgen zal zijn, we hopen natuurlijk van wel. Mocht dat alsnog duidelijk worden dan zullen we dat ook hier plaatsen. Volgende week woensdag 25 februari gaat het in ieder geval gebeuren!

UPDATE: Zowel de NOS als Eurosport 2 zullen het evenement LIVE gaan uitzenden! Hij stapt om 19.30 op de fiets, iets daarvoor beginnen de uitzendingen.

Je kan trouwens via Koga op Facebook een meet & greet met Thomas winnen tijdens de start van de Tour in Utrecht als je zijn afstand juist voorspeld.

Specificaties van de fiets
Frame en vork: Koga TeeTeeTrack
Zadelpen: Koga
Stuurpen: Koga
Wielen: Mavic Comete Track
Banden: Dugast
Stuur: 3T Brezza II
Crank: Rotor
Ketting: KMC (3/32″)
Zadel: Pro Aerofuel

Koga heeft een eigen pagina m.b.t. Thomas’ recordpoging. De TeeTeeTrack is als frameset overigens ook te koop. Zie de site van Koga voor details.

Koga Teeteetrack that Thomas Dekker will use during his attempt to break the hourrecord | Racefietsblog.nl Koga Teeteetrack that Thomas Dekker will use during his attempt to break the hourrecord | Racefietsblog.nl Koga Teeteetrack that Thomas Dekker will use during his attempt to break the hourrecord | Racefietsblog.nl Koga Teeteetrack that Thomas Dekker will use during his attempt to break the hourrecord | Racefietsblog.nlKoga Teeteetrack that Thomas Dekker will use during his attempt to break the hourrecord | Racefietsblog.nl Thomas Dekker on his Koga Teeteetrack, training for the hourrecord | More on racefietsblog.nl

Nog veel meer foto’s zijn verzameld in onderstaande video;

 

Gerelateerd