Het nadeel van een mooie en goede carbon racefiets is dat ze vaak nogal prijzig zijn. Maar daar is een oplossing voor: maak hem zelf!

Kies een frame uit en zoek er een goede onderdelen bij. Het voordeel hiervan is dat je elk onderdeel kan kopen waar je maar wil.  Dus altijd de beste prijs voor elk onderdeel. Zo bespaar je aanzienlijk op je kosten en kan je misschien net een groep hoger op je fiets zetten. Probleem? Waar haal je het frame vandaan want de framsets van de mooie fietsen zijn vaak ook nogal prijzig.

Tip: Pedalforce – een bedrijf uit Amerika die frames en onderdelen verkoopt. Direct aan consumenten.

Zij halen de frames rechtstreeks uit verschillende fabrieken in Taiwan waar ook het grote deel van de bekende merken haar “dure” frames vandaan haalt. Als je goed zoekt zul je bij de minder grote merken zelfs precies dezelfde frames terugzien, maar dan vaak met merknaam en in een mooi kleurtje. Het kan dan ook zo goedkoop omdat je niet mee betaald aan de prachtige foto’s die in de foldertjes staan.

Zo hebben ze de RS2: een monocoque carbon frame, BB30 bracket, interne kabelgootjes, gewicht: 1110 g, 5 jaar garantie en $ 799,- (in dollars)

Of de ZX3: een iets stoerder frame, met iets rechtere lijnen en voor maar $ 699,-

Of de CG1: met geintergreerd zadelpen voor $ 890,-

En helemaal bovenaan en hieronder twee voorbeeldjes wat het resultaat dan kan zijn:

Dus in de winter lekker even klussen allemaal!

Gerelateerd