Zoals de naam al doet vermoeden is het een toertocht voor dames. Deze tocht is zoals de naam wederom doet vermoeden 100 km en wordt georganiseerd door Rapha. Nou eigenlijk worden er een aantal echt door Rapha georganiseerd en veel andere tochten door liefhebbers maar wel allemaal via Rapha. Racefietsblog doet ook mee (niet als organisator maar als deelnemer), althans Karina doet mee en ondergetekende mag zorgen voor de fotografie.

Het leuke van deze tocht is dat aanstaande zondag 20 juli 2014 overal op aarde de Rapha Women’s 100 wordt gefietst. De meeste tochten worden toch wel gereden in Europa, USA, Oost-Azie en Australie. Vorig jaar deden er wereldwijd al tussen de 4000 en 5000 vrouwen mee, dit jaar zal dat misschien wel verdubbeld worden. Iedereen die de tocht uitfietst krijgt een stoffen embleem.

In Nederland is er keus uit een aantal georganiseerde tochten. Wij rijden mee met de tocht van BeautyCycling, die rond Den Haag wordt gefietst! Gezellig met z’n allen en samen uit samen thuis is het thema.

Start: Lola Bikes & Coffee, Noordeinde 91 Den Haag
Start tijd: 9:00
Afstand:+/- 100km

Maar er zijn ook andere locaties in Nederland. Let wel op dat je even checkt of de tocht ook echt doorgaat, want gisteren hoorden we toevallig dat de HetisKoers versie niet doorgaat.

Dus als je ook van plan bent mee te fietsen… gezellig! En als je ook op de foto wil, trek even aan m’n shirtje…

rapha-women-100-c rapha-women-100-b