Dat ze bij Van Nicholas goed zijn met titanium is algemeen bekend. Maar naast de bekende titanium frames hebben ze ook verschillende accessoires van dit mooie materiaal. Deze accessoires hebben, zoals je van Van Nicholas gewend bent, allemaal de echte ‘klassieke’ titanium look.

Titanium is een sterk en erg licht materiaal. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het setje snelspanners dat slechts 44 gram weegt en op geen enkele fiets zal misstaan. De snelspanners zijn verkrijgbaar voor € 39,-. Ook de slechts 51 gram wegende bidonhouder zal de weightweenies die geen bidonhouder van plastic of carbon wil, als muziek in de oren klinken. De gezandstraalde titanium bidonhouder hebben zogeheten ‘no-slip buttons’ die ervoor zorgen dat de bidon stevig in de houder blijft zitten. Niet alleen functioneel maar deze no-slip buttons zorgen ook voor een chique uitstraling. Een bidonhouder kost € 69,-.

Om en rond het stuur
Wil je de voorbouw van je fiets een mooie titanium uitstraling meegeven, kan dit met de Van Nicholas stuurpen. De stuurpen is verkrijgbaar in verschillende lengtes tussen de 90 mm en 120 mm. Het gewicht is hierbij afhankelijk van de lengte, maar mede door de titanium boutjes wordt dit zo laag mogelijk gehouden. Een stuurpen is, onafhankelijk van lengte, verkrijgbaar voor € 239,-. Om het plaatje compleet te maken, is er de titanium topcap. Deze kost € 29,- en voor € 9,- kan je er nog titanium spacers bijbestellen als je deze nodig hebt.

Om en rond het zadel
De zadelpennen die Van Nicholas in het assortiment heeft, zijn verkrijgbaar in meerdere verschillende afmetingen. Voor € 189,- kan je een van deze zadelpennen bestellen. De verschillen zitten in de afmeting. Qua lengte kan je kiezen uit een 300 mm of 400 mm zadelpen. Wat betreft de diameter kan je kiezen uit een 27,2 mm, een 30,9 mm of een 31,6 mm zadelpen. Laatste keuze die je dan nog moet maken is de setback. Hiervoor heb je de opties 0 mm of 15 mm setback. Veel opties, waarbij de keuze geen invloed heeft op de prijs. Met zo’n zadelpen moet je eigenlijk ook een titanium zadelpenklem hebben. Deze is te koop voor € 79,- maar is specifiek gemaakt voor Van Nicholas frames. Dit in tegenstelling tot de eerder genoemde accesoires.

Niet specifiek voor Van Nicholas fietsen, is de titanium bel. Een strak ogende bel, waarbij ik gecharmeerd ben van de manier waarop de ‘klepel’ is vormgegeven. De bel kost € 89,- en ik ben benieuwd of een titanium bel anders klinkt.

Naast al deze fiets specifieke accessoires zijn er ook een aantal leuke gadgets die je in het dagelijks leven kan gebruiken. Wel van titanium uiteraard. Oke, de VP Blade Ti pedalen zijn dan wel specifiek voor je fiets maar meer voor een fixie. Neemt niet weg dat ze wel erg gaaf zijn! De Van Nicholas heupfles, die we eerder al in kleur voorbij zagen komen bij de aanschaf van een Van Nicholas Skeiron, is dus ook los te koop. Niet in een kleur, maar met de strakke titanium look. De heupfles van 100 ml past precies in een zakje van je jersey. Voor de echte Van Nicholas fan is er de titanium sleutelhanger en als je vaak in de keuken bent te vinden, is er nog de appelboor en het besteksetje. Genoeg titanium producten dus.

Meer info bij Van Nicholas