Dit jaar organiseert de stichting ‘Toer de Biesieklet’ voor de vierde keer hun jaarlijkse fietstocht voor het goede doel. Met als unieke startlocatie ‘Velodrome Excelsior’, kan je ook dit jaar weer kiezen uit twee verschillende routes. Een route van 40 of 100 kilometer waarbij je unieke plekken in en rond Rotterdam tegen zal komen.

Stadsfiets racefiets of e-bike, iedereen die het goede doel een warm hart toedraagt is welkom. Het goede doel dat de stichting uitkiest verschilt per jaar. Net als de stichting, is ook het gekozen goede doel er een uit de regio Rotterdam. Dit jaar is er gekozen voor ‘Volkoren voor de Kaap’ van de Bakkerswerplaats. De Bakkerswerkplaats is een bakkerij waar mensen werken die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Een unieke groep bakkers met allemaal een eigen verhaal.

Bakkerswerkplaats
Het project dat de Bakkerswerplaats heeft opgezet is: Volkoren voor de Kaap. Een project waarbij honderd gezinnen de mogelijkheid wordt geboden om gedurende twaalf weken gezonder brood te kunnen kopen tegen supermarkt prijs. Waar brood (met ingrediënten uit de buurt) normaliter € 3,50 kost, zal deze voor € 1,50,- worden aangeboden. Voor veel mensen is de prijs de belangrijkste reden om te kiezen voor het goedkopere brood. De honderd gezinnen die meedoen worden op de voet gevolgd om te kijken of het eten van gezonder brood ook van invloed is op de gezondheid en leefstijl. Zodoende snijd het mes eigenlijk aan twee kanten. Het goede doel is het project, maar daarbij heeft de stichting bewust gekozen voor de Bakkerswerplaats en niet de ‘reguliere’ bakker om de hoek.

De opzet voor 17 september, want dan vindt de Tour de Biesieklet plaats, is het hebben van een gezellige dag. Daarbij is de fietstocht een extra activiteit om Rotterdam en omgeving vanaf de fiets te ontdekken. Dit jaar zal de route je de zuidkant van Rotterdam op sturen, richting Katendrecht. In Katendrecht zal er een lunchpakket voor je klaar staan bij diezelfde Bakkerswerkplaats. Hier kan je dan ook nog met eigen ogen een kijkje nemen in de unieke opzet van deze bakkerij. De route zal eindigen bij Velodrome Excelsior waar je, na een laatste ronde om het veld, kan gaan genieten van een geheel verzorgde barbecue met bier en veel friet!

Inschrijven
Het inschrijfgeld voor deze dag is op z’n zachts gezegd fors te noemen. Met € 100,- als inschrijfgeld is het niet een toertocht die je zomaar even op een zondagochtend gaat fietsen. Voor de kleine fietser is er een inschrijfbedrag van € 20,- in combinatie met de 40 kilometer route. Wil je nou graag deelnemen aan deze dag, maar is fietsen niet jouw ding: voor € 25,- kan je deelnemen aan alleen de barbecue. Het hoge inschrijfbedrag is ook echt bedoeld voor mensen die het project een warm hart toedragen. Belangrijk detail is dan wel dat het volledige inschrijfbedrag ten goede komt aan het project. De kosten die de organisatie maakt zijn volledig gesponsord en de organisatie is op vrijwillige basis.

Weer eens wat anders met een goed doel en zeker voor de Rotterdammers onder ons goed voor een gezellige dag op 17 september.

Meer info via Tour de Biesieklet