Dat vrouwenwielrennen steeds meer aan populariteit wint, is geen nieuws meer. Veel producten worden specifiek in de markt gezet voor vrouwen en zo ook de nieuwe Mixtape collectie van Specialized. Het design van de collectie is gemaakt door Kayla Clarot, waarbij ze zich heeft laten inspireren door de muziek. De energie die muziek je kan geven, is wat ze ook met deze items wil bereiken. Zoals gezegd is het een collectie bedoeld voor de fietsende dames, maar ik ben zelf stiekem ook wel fan van de felle kleuren op de frames.

Tarmac
Voor de Mixtape collectie hebben ze van onder andere de Tarmac en de Diverge een ‘remix’ gemaakt. Het Tarmac SL6 frame is volledig zwart en heeft een patroon van lijnen die in willekeurige richting over het frame lopen. Aan de voorkant van het frame hebben de lijnen een lichtblauwe kleur, dat via paars naar roze overloopt richting de achterkant van het frame. Deze kleuren en het patroon zie je ook subtiel terug op het zadel en op het stuurlint. Daar waar de rechterkant van het stuur eindigt met de roze kleur, is dit de lichtblauwe kleur aan de linkerkant van het stuur. De fiets is afgemonteerd met de mechanische Shimano Ultegra groep en staat op een set Roval C38 disc wielen, die we afgelopen winter ook in de Crux zagen. De Women’s Tarmac disc Expert Mixtape edition is verkrijgbaar voor € 4699,-.

De Tarmac mixtape is ook als los S-Works frameset te bestellen waarbij de kleurstelling is omgedraaid. Het frame heeft de felle blauw/paars/roze kleurstelling en het patroon van lijnen is zwart. Het S-Works frameset (incl. zadelpen) kost € 3999,- en is naar eigen smaak verder op te bouwen.

Diverge
Voor de avonturiers en gravel liefhebbers is de Diverge al een aantal jaren de ideale fiets. Qua kleuren is deze fiets een stuk ingetogener dan de Tarmac. De Diverge heeft een black on black frame, waarbij het patroon van lijnen minder opvalt. De fiets heeft bij het balhoofd het future shock veersysteem en in combinatie de CG-R zadelpen vormt dit een comfortabele setup.

De fiets is afgemonteerd met een 1 x 11 SRAM Force groep in combinatie met een carbon Praxisworks crankset. De kleuren van de Mixtape collectie komen bij de Diverge alleen terug op het zadel en het stuurlint. Dit is op dezelfde manier gedaan als bij de Tarmac, echter is het een ander type zadel en heeft het de Diverge een specifiek gravel stuur. Ook deze uitvoering is voorzien van de Roval C38 wielen en kost € 4799,-.

Accessoires
Om de collectie compleet te maken zijn er eveneens schoenen en kleding verkrijgbaar. Dit zijn, net als de fietsen, reguliere items met een Mixtape design. Zo zijn de Torch 2.0 en de Women Remix schoenen voorzien van het Mixtape design. Daarbij vallen de Torch 2.0 schoenen lekker op met de felle kleuren. De Remix schoenen zijn wat meer ingetogen. Ook is er een wielertenue en sokken in dezelfde stijl.

Playlists op Spotify
Ze hebben Chantal Blaak, Anna van der Breggen en Annika Langvad gevraagd een mixtape playlist op Spotify te maken voor als je lekker zit te zwiften. Bij deze:

Meer info via Specialized