Vorig jaar kwam Knog met de Oi, een bel die niet opvalt. Het lage profiel van de bel smelt bijna samen met je stuur. Dat de bel niet opvalt, is voor veel fietsers het ideaal. Ook ik was erg enthousiast over het ontwerp.

Maar toen kwam ik in een haast parallel universum de Hammered Brass Bell tegen van Tomii Cycles. Precies het tegenovergestelde van de Knog Oi: niks onopvallend, niks strak design. Deze bel valt juist op en geeft het gevoel met de hand te zijn gemaakt. Dat met de handgemaakt, klopt trouwens maar deels. De verkoper, Nao Tomii, koopt namelijk de messing bellen in om er vervolgens op te hameren. Dat hameren schijnt een diepere unieke toon op te leveren. Wat het in ieder geval oplevert is een mooie en unieke bel. Hij is ook te krijgen met een gouden streep over het midden. Het ouderwetse uiterlijk maakt de bel perfect voor een oude racefiets of randonneur.

De $40 dollar is overigens wel aan de prijs. Even googelen op messing fietsbel, en je komt een soortgelijke bel tegen, alleen zal je dan zelf nog even moeten hameren.

Meer info bij Tomii Cycles

Gerelateerd

Tags: