Eerder vroegen we je om je mooiste racefiets van 2011 te sturen. Hier hebben we een top 10 van gemaakt.

Natuurlijk is “mooi” discutabel. De fietsen staan in willekeurige volgorde. Wat ons opvalt is dat het toch vaak de topmodellen zijn die mooier gevonden worden dan de goedkopere modellen. Ook hebben we een aantal fietsen al eens eerder voorbij zien komen op Racefietsblog.

We willen eerst nog even de leukste reactie eruit pikken. Trudie Klop heeft haar racefiets gestuurd en heeft er een goed verhaal bij. Hierbij een gedeelte van haar reactie gevolgd door haar fiets; een Rimonta Zonda (helaas niet genoeg stemmen voor in de top 10).

“Ik vind mijn racefiets nl. erg esthetisch. Waarom? Omdat ik eindelijk eens een fiets heb die goed past. Met mijn lengte van 1.83 en een binnenbeenlengte van 95 cm. zit je al gauw met een spacertoren van zo’n 8 cm. Mijn in verhouding korte bovenlichaam sluit een groot frame nl uit (de bovenbuis wordt dan te lang).

Deze fiets is voor mij gemaakt!!

De kleuren zwart en wit (of zijn dit geen kleuren?) met hier en daar een toefje rood (helaas op de met een compactcamera gemaakt foto niet goed te zien), in combinatie met de zwarte wielen met rode bestickering geven deze Rimonta een zeer stijlvolle uitstraling. Let ook op het esthetisch gevormde zadeltasje”

En de fiets van Trudie:

Dan de top 10: (willekeurige volgorde)

Pinarello Dogma Carbon

De Rosa King 3

Wilier Cento 1 SL

Storck Fascenario 0.6

Carrera Phibra

Colnago C59

Museeuw MF-XX

Merckx EMF-7

Cannondale Supersix Hi Mod

Felt AR1

Tja… lastig om er eentje uit te kiezen.

Fietsen die wel werden genoemd maar de top 10 net niet hebben gehaald: BMC Impec, Scott Foil, Flandria Competition, S-works Venge, Carrera Hercules, Gios Gress en de Parkpre K-light.

Dank voor jullie reacties.