De Tour de France op Corsica zit er weer op. In drie dagen hebben de renners heel het eiland gezien en rondgefietst, waarna er vandaag de oversteek naar het vaste land is gemaakt.

Etappe 1
Het waren drie bijzondere dagen. Zoals altijd is het peleton de eerste dag extra gespannen en zenuwachtig, omdat de eerste winnaar van de grootste ronde direct de gele trui krijgt. Bij de spanningen zijn er dan ook regelmatig valpartijen, maar deze eerste etappe van Porto-Vecchio naar Bastia (213km) werd vooral zenuwachtig gemaakt door een touringcar van Orica GreenEdge. Deze bleek te hoog voor de finish boog en reed zich daaronder vast. Terwijl de renners dichterbij de finish kwamen stond de bus er nog steeds. Waardoor de organisatie besloot om op het allerlaatste moment de finish te verleggen naar kilometer drie. Alle renners in de stres. En ja hoor, valpartij! Net toen de organisatie toch de finish weer terug zetten naar de oorspronkelijke plek (de bus is echt op het nippertje nog losgereden) Chaos. Renners als Cavendish, Greipel en Sagan waren gevallen en/of opgehouden dus de eindsprint werd gewonnen door de Duitser Kittel. Heel knap werd Van Poppel derde! (Terpstra probeerde tevergeefs het peloton nog even voor te blijven).

Etappe 2
De tweede etappe was op papier een uitgelezen kans voor Sagan om te winnen. Met een aantal klimmetjes zouden de andere sprinters eraf worden gereden en zou Sagan makkelijk kunnen winnen. (dat was de verwachting). Maar het bleek anders. De Belg Jan Bakelants van RadioShack bleef het peloton één seconde voor en won de tweede etappe voor Sagan met als resultaat een gele trui van Jan!
Verder lieten Chavanel en Flecha zich zien, en ook was er een bijna aanrijding met een hond. (SERIEUS!!!! WIE GAAT ER NOU DE TOUR KIJKEN MET EEN HOND ONAANGELIJND!!!!).

Etappe 3
Weer een etappe voor Sagan (op papier dan) en we kunnen kort zijn, weer wint hij niet. Tijdens een eindsprint verslaat de Australiër Simon Gerrans, Peter Sagan. (Ondertussen had Tom Demoulin nog knap geprobeerd het peloton voor te blijven). Als troost mocht Sagan wel de groene trui aandoen. Hij had intussen de meeste punten hiervoor verzameld. Verder kregen Leezer en Terpstra een woordenwisseling na een onnodige val bij het aannemen van een voedselzak.

Kortom, bijzondere drie dagen waarbij ook is gebleken dat Corsica gewoon een ongewoon prachtig eiland is. En ook dat tot nu toe de Avondetappe duidelijk wint van Tourdujour (vind ik).

Foto van CyclingTips