Zoals we gewend zijn van de NOS gaan ze dit jaar ook weer 3 weken lang de Tour de France verslaan. Vandaag was er een korte presentatie door Dione de Graaff en Herman van der Zandt.

De Avondetappe
De insteek van de Avondetappe blijft grotendeels zoals we het gewend waren van vorig jaar. Een bespreking van de etappe van die dag en allerlei informatie afhankelijk van wat er die dag is gebeurd. Maar Dione en Herman zitten niet meer bij elkaar aan de tafel. De grootste reden hiervoor is het veranderen van het tijdstip van de uitzending. Die is namelijk zo’n uur vroeger dan vorig jaar en start ongeveer op 21:20 uur. Hierdoor is het logistiek niet te doen om bij de finish te staan en daarna snel naar de mooie locatie te rijden. Dus Herman staat bij de finish en blijft daar en Dione is op de locatie waar zij de gasten ontvangt. De nu al bekende gasten zijn Marijn de Vries, Danny Nelissen, Henk Lubberding, Edwin Winkels, Rob Harmeling en Thijs Zonneveld. Herman zal wel telkens inbreken door middel van een videoverbinding. En voor de liefhebbers; de rebus is er ook weer.

Radio Tour de France
Voor de radioluisteraars verandert er niet veel. Het bekende duo, Gio Lippens’ verslag op locatie en Sebastiaan Timmerman’s commentaar vanaf de motor samen met de radio jingle, maakt het allemaal zo lekker herkenbaar tijdens de Tourweken. De uitzending wordt op Radio 1 tussen 14:00 en 18:30 uur uitgezonden met in de studio in Nederland Robbert Meeder en Gert van ’t Hof. Maarten Tjallingii is de analyticus.

Nieuwe video-app
Naast de normale internetkanalen van de NOS waar je de wedstrijd kan volgen, komt er een nieuwe video-app die alleen videomateriaal laat zien uit de Tour. Binnenkort zal de app beschikbaar zijn.

Live Uitzending Touretappes
Alle etappes worden live uitgezonden. Niet allemaal vanaf de start, maar een aantal wel. Hieronder de starttijden van de live uitzendingen met natuurlijk Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot voor het commentaar waarvan je weer de nodige opvallende uitspraken kunt verwachten. Alles op NPO1. Data en tijdstippen staan hieronder waarbij de echte bergetappes dikgedrukt staan.

1 juli 15:10 – Tijdrit Düsseldorf
2 juli 11:40 – Düsseldorf (Dui) – Luik (Bel)
3 juli 14:10 – Verviers (Bel) – Longwy
4 juli 14:10 – Mondorf les Bains (Lux) – Vittel
5 juli 14:10 – Vittel – La Planche des Belles Filles
6 juli 14:10 – Vesoul – Troyes
7 juli 14:10 – Troyes – Nuits-Saint-Georges
8 juli 14:10 – Dole – Station des Rousses
9 juli 11:40 – Nantua – Chambéry
10 juli – RUSTDAG
11 juli 14:10 – Périgueux – Bergerac
12 juli 14:10 – Eymet – Pau
13 juli 14:10 – Pau – Peyragudes
14 juli 14:10 – Saint-Girons – Foix
15 juli 14:10 – Blagnac – Rodez
16 juli 14:10 – Laissac-Sévérac l’Eglise – Le-Puy-en-Velay
17 juli – RUSTDAG
18 juli 14:10 – Le-Puy-en-Velay – Romans-sur-Isère
19 juli 14:10 – La Mure – Serre-Chevalier
20 juli 12:40 – Briançon – Izoard
21 juli 14:10 – Embrun – Salon-de-Provence
22 juli 13:40 – Tijdrit Marseille
23 juli 16:35 – Montgeron – Parijs Champs-Élysées

Via de NOS

Gerelateerd

 • Frans van der Mark

  Radio Tour is natuurlijk top, fantastisch om naar te luisteren, de avondetappe is ook wel leuk maar de live etappe kijk ik echt op Eurosport prettiger voor je ogen en je oren en je nachtrust. Daar heb ik wel een paar reclame-blokjes voor over hoor.

 • chie

  Etappe kijk ik altijd op de belg. Nl zit er zo vaak naast en altijd dat onderling gediscussieer. Let liever op wat er in de koers gebeurt. De Belg is veel informatiever en met humor.

 • HO

  Ga duidelijk met Chie mee, dit jaar de tour voor het eerst op de Belg (Sporza)
  inderdaad veel kundiger en met Humor, zijn meer op de hoogte van alles.