De ASO (organisatie van o.a. de Tour de France) gaat met de tijd mee. Afgelopen week maakten zij bekend dat ze een contract hebben getekend met het Zuid-Afrikaanse IT-bedrijf Dimension Data welke in de komende vijf jaar wil gaan zorgen voor een ‘revolutionary viewing experience’. Vaak werd er al hardop over gefantaseerd hoe het zou zijn om snelheden, afstand en tijd ‘real-time’ in beeld te brengen net zoals bijvoorbeeld bij Formule 1 al jaren gebeurd. Dimension Data gaat in samenwerking met de ASO dit toepassen bij de wedstrijden van deze organisatie en daarvan is de Tour de France de eerste. Naast de Tour kan je deze  informatie in de toekomst ook verwachten bij o.a. Parijs-Nice, Parijs-Roubaix, de Dauphine, Parijs-Tours en de Vuelta.

In een spectaculair filmpje laten ze zien wat eventueel tot de mogelijkheden behoort. Dit zal vast niet bij de komende Tour de France allemaal tegelijk worden geïntroduceerd, maar het feit dat er een stap wordt gemaakt in het attractiever maken van de koers op TV stemt mij in elk geval positief. Naast eerder genoemde snelheid en afstand, kunnen we ook hoogteprofielen verwachten waarbij het verschil tussen een eventuele kopgroep en het peloton in beeld gebracht wordt. Daarnaast kunnen er ook routekaarten worden getoond en hopelijk zal de snelheid gepaard gaan met bijbehorende wattages. Live beelden vanaf de fiets zal op dit moment wellicht nog een stap te ver zijn, maar het begin is er.

Gerelateerd

 • hmmm, mountainbike met schijfrem in het promofilmpje?!

  • Razende Jan

   Zei de man met de fiets van staal 😉

   • Rappe Rob

    De fiets van staal in het promo filmpje zou in ieder geval nog iets met wielrennen te maken hebben…..

 • Bas

  Ik ben niet thuis in deze technieken en mogelijkheden, maar hoe revolutionair is dit precies? Oke, de snelheid live in beeld… (wat erg leuk is om te zien). Maar verder? Ben niet cynisch, maar gewoon benieuwd wat hier spectaculair aan is.

 • gast

  real time is wel top, dan kan je zien wie er virtueel in geel rijdt. of tweede derde vierde, kijk maar naar de voor laatste rit (tijdrit) van de tour 2014.